Gå til sidens hovedinnhold

Viktig avtale for TechnipFMC

Artikkelen er over 3 år gammel

TechnipFMC har signert en strategisk samarbeidsavtale med Equinor.

De siste årene har det blitt jobbet systematisk med omstilling i bransjen, med det målet å sikre en lønnsom og sikker aktivitet i oljebransjen. Nå har TechnipFMC gått inn i et viktig samarbeid med Equinor.

– Hensikten til Equinor er at de skal jobbe med oss får å videreutvikle subsea-løsninger slik at Equinor kan bygge ut sine prosjekter på en kostnadseffektiv måte, sier kommunikasjonssjef Lars Ole Bjørnsrud til Lp.

LES OGSÅ: Nå begynner det å ligne en akebakke

Stort potensial

Avtalen er ikke tallfestet, men har et stort potensial for TechnipFMC. Det gjør det mulig for TechnipFMC å vinne de store prosjektene som Equinor har i sin portefølje.

Bjørnsrud sier at det er snakk om prosjekter verdt flere milliarder dollar.

– De har store ambisjoner og det er bra for hele industrien, det er bra for Norge og for Kongsberg. Dette gir en forutsigbarhet for oss og for hele bransjen, sier Bjørnsrud.

LES OGSÅ: Omsetningen falt med 9,5 milliarder

Lik avtale

Equinor har inngått en lik samarbeidsavtale med konkurrenten Aker Solutions.

– Nå bygger vi videre på mange års godt samarbeid med to verdensledende leverandører innen subsea. Sammen med TechnipFMC og Aker Solutions tar vi sikte på å videreutvikle dagens løsninger og holde trykket oppe på kontinuerlige forbedringer som muliggjør lønnsomme prosjekter fremover, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor i en pressemelding. 

Avtalen sier at de to partene vil samarbeide i kontinuerlige forbedringer for å muliggjøre utvikling av Equinors offshore-prosjekter globalt og dekker hele omfanget av TechnipFMC-produkter og -tjenester, fra tidlig fase, gjennom prosjektgjennomføring, inkludert installasjon og undervannsoperasjonstjenester.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.