Samferdselsministeren kommer tilbake til byen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen syntes det var spennende å prøve den autonome bussen, men likte det han var med på. Han fikk en prøvetur med ordfører Kari Anne Sand og daværende UMU-leder Odd Mortensen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen syntes det var spennende å prøve den autonome bussen, men likte det han var med på. Han fikk en prøvetur med ordfører Kari Anne Sand og daværende UMU-leder Odd Mortensen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kommer tilbake til Kongsberg for å snakke om selvkjørende farkoster.

DEL

For første gang skal fagseminaret Applied Autonomy Summit arrangeres på Kongsberg 10. november. Applied Autonomy Summit er et fagseminar om de siste trendene innen teknologi, og spennende autonomiprosjekter

Ketil Solvik-Olsen fra Fremskrittspartiet skal åpne det hele.

Arrangementet skal gi eksempler på anvendelser og forskningsoppgaver knyttet til Applied Autonomi. Et eksempel på dette er de selvkjørende bussene vi har hørt så mye om på Kongsberg. For et år siden fikk samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen prøve den selvkjørende bussen på Kirketorget, sammen med ordfører Kari Anne Sand.

«Til vanns, til lands og i luften med», er tittelen på seminaret 10. november.

Utviklingen av selvkjørende farkoster påvirker hvordan vi løser oppgaver i samfunnet, og utvikler nye bærekraftige tjenester.

For folk flest kan både se og oppleve eksisterende autonome løsninger utstilt på Kirketorget denne dagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.