Milliardkontrakt til TechnipFMC

INTENSJONSAVTALE: TechnipFMC skal levere til Snorre-feltet, her Snorre A.

INTENSJONSAVTALE: TechnipFMC skal levere til Snorre-feltet, her Snorre A. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Statoil melder tirsdag morgen at de har inngått en kontrakt med TechnipFMC verdt to milliarder kroner.

DEL

Samtidig som Statoil gikk ut med sine utbyggingsplaner for Johan Castberg-feltet Nord-Norge, ble det kjent at TechnipFMC tildeles kontrakt for Snorre Expansion-prosjektet i Nordsjøen.

«Statoil signerer også i dag på vegne av partnerne i Snorre-lisensen Letter of Intent (LOI) med FMC Kongsberg Subsea AS for undervanns-produksjonssystemet til Snorre Expansion Project (SEP).

Intensjonsavtalen har en kontraktsverdi i underkant av 2 milliarder NOK og omfatter 6 havbunnsrammer og havbunnsproduksjonsutstyr til totalt 24 brønner.» skriver Statoil.

Sikrer arbeidsplasser

Lars Ole Bjørnsrud, kommunikasjonsdirektør i TechnipFMC, sier at dette er en stor kontrakt som betyr mye for Kongsberg-delen av selskapet. Den omfattende leveransen av subsea-utstyr skal installeres på Snorre-feltet for å øke produksjon og forlenge levetiden.

– Dette betyr mye for aktiviteten vår og er med på å sikre arbeidsplasser, sier Bjørnsrud.

Bjørnsrud sier at det ikke er aktuelt med nyansettelser.

– Denne kontrakten har vi hatt med i planene våre, men vi trenger enda flere kontrakter, og det er flere kontrakter og prospekter som ligger foran oss, som vi jobber aktivt for å få, sier Bjørnsrud.

LES OGSÅ: Tok et verdivalg – ble sjef i hjemkommunen

Feirer senere

Det er viktig for TechnipFMC at Statoil og andre operatører har et høyt nivå på norsk sokkel – det betyr særlig mye for den norske delen av selskapet.

– Blir det feiring i dag?

– Nei, dette er en intensjonsavtale. Vi feirer når den endelige kontrakten er på plass, men det er ingenting som tyder på at det ikke blir kontrakt, understreker Bjørnsrud.

LES OGSÅ:

Artikkeltags