Positiv utvikling for ungdommen

(Bilde 7)
BEDRE KOMMUNIKASJON: Det vil være store ressurser å hente ved at Nav og helse- og omsorgssektoren kommuniserer bedre med hverandre og brukerne, mener forskere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix  FOTO: Åserud, Lise / NTB scanpix

(Bilde 7) BEDRE KOMMUNIKASJON: Det vil være store ressurser å hente ved at Nav og helse- og omsorgssektoren kommuniserer bedre med hverandre og brukerne, mener forskere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix FOTO: Åserud, Lise / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Antallet arbeidsledige under 30 år er lavere i juli i år enn i fjor.

DEL

I likhet med utviklingen generelt i fylket er det en nedgang i ledigheten blant unge under 30 år, en nedgang på 165 personer (- 13 prosent) fra året før.

Tilsvarer seks skoleklasser

– Ungdom er en høyt prioritert gruppe for Nav, og det er viktig at flest mulig kommer raskt i arbeid eller aktiviteter som fører til arbeid. Derfor er det gledelig at ledigheten blant de under 30 år fortsatt går ned. Ungdom utgjorde 55 prosent av nedgangen i ledigheten siste måned, noe som tilsvarer hele seks skoleklasser (165 færre ledige), sier avdelingsdirektør i Nav Buskerud, Ingar Heum.

Nav melder om en nedgang i ledigheten blant alle aldersgrupper under 60 år denne måneden og stabilt for de over 60, sammenlignet med samme tid i fjor.

Flere ledige stillinger

Den største nedgangen i ledigheten var innen bygg og anlegg og innen butikk- og salgsarbeid, på henholdsvis 15 og 14 prosent.

Nav registrerte 618 nye ledige stillinger i Buskerud i juli, noe som er 125 flere stillinger enn juli i fjor. Innen helse-, pleie og omsorg var det 149 nye ledige stillinger, mens det i bygg og anlegg var 64 nye ledige stillinger. Innen reiseliv og transport var det 60 nye ledige stillinger.

Det var 4 044 registrerte arbeidsledige i Buskerud. Det utgjør 2,8 prosent av arbeidsstyrken og en nedgang på 7 prosent sett i forhold til juli i fjor.

Les også:

Bilsport-topp debuterer på Landsskytterstevnet

Nedleggelsen av KA Rollag forsinket 

Artikkeltags