Arbeidsledigheten i ingeniør- og ikt-fag halvert i 2017

Arbeidsledigheten går nedover - også i Kongsberg.

Arbeidsledigheten går nedover - også i Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nedgang generelt i arbeidsledigheten i Buskerud sammenlignet med desember 2016.

DEL

Arbeidsledigheten i Buskerud har falt med sju prosent siden i fjor.

Den største nedgangen i ledighet, var blant ingeniør- og ikt-fag (30 prosent nedgang, – 120 personer) og aller størst var den i Kongsbergregionen.

Det skriver NAV Buskerud i en pressemelding.

– Nedgangen i ledigheten innen ingeniør- og ikt-fag ser vi i Drammensregionen, Kongsbergregionen og Lier, Røyken og Hurum. Den største nedgangen er i Kongsbergregionen med 57 prosent det siste året. Dette kan skyldes en generell bedring innen teknologi- og oljerelatert virksomhet, sier fylkesdirektør i NAV Buskerud, Elisabeth Holen.

Mange nye stillinger

Det ble registrert 137 nye ledige stillinger i desember innen ingeniør- og ikt-fag i Buskerud.

Innen helse-, pleie og omsorg var det 147 nye, ledige stillinger, innen bygg og anlegg var tallet 108 mens det i butikk- og salgsarbeid var 76 nye stillinger i desember 2017.

Nedgang i hele Norge

Det totale antallet helt arbeidsledige i Buskerud var på 3485 i desember, som tidligere nevnt en nedgang på sju prosent sammenlignet med året før.

I Kongsberg er det antallet 326, som utgjør 2,3 prosent av arbeidsstyrken. Tallet er 40 opp fra november, men 40 ned fra i fjor.

I Flesberg er det 18 helt ledige (1,3 prosent), 12 i Rollag (1,6 prosent) og åtte i Nore og Uvdal (0,6 prosent).

I landet totalt var det registrert 65375 arbeidsledige, 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang på 17 prosent fra desember 2016.

LES OGSÅ:

Artikkeltags