Gå til sidens hovedinnhold

Nei til kloakkslamanlegg på Gomsrud

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor henvender Cambi Group seg til Kongsberg med noe som ingen andre vil ha?

Det lokkes med arbeidsplasser og inntekter for kommunen. Det vil bli minimalt med arbeidsplasser på dette anlegget, og inntekter til kommunen blir minimale. Fortjenesten blir hos Cambi Group. Det lille antallet arbeidsplasser og den vesle inntekten for kommunen oppveier ikke og er ikke verdt et stygt og skjemmende anlegg og trafikkbelastningen med 20 biler om dagen (og anlegget vil bli utvidet og trafikken vil øke tilsvarende, ikke tro noe annet) og biler i helgene. At det er så lett å begeistre politikere med noe som vi ikke vil være tjent med, og som de ikke aner konsekvensene av i korttenkt begeistring, etter lovnader som neppe holder stikk, er ikke betryggende. Vet politikerne i det hele tatt hva de begeistres for? Er penger alt for dem?

Det sikreste er å si nei, så vi unngår å bli sittende igjen med svarteper, som i Hasbergtjerndalen og på Sildetomta. Cambi Group opplyser selv at anlegget vil avgi lukt, og ved tømming, opptil to ganger pr. time, vil det avgis lukt. Det vil bli skytteltrafikk med lukt. Det blir ikke hyggelig (for naboer) med lukten som brer seg over store områder, og for ansatte på avfallsdeponiet kan det bli svært sjenerende. Men de begeistrede politikere jobber ikke der, heller ikke plansjef Sveaass. Å unnvære de få arbeidsplassene og den minimale inntekten for kommunen, har ingen betydning. I slike tilfeller tar man ikke sjanser på innbyggernes bekostning, men sier konsekvent nei. Ulempene med lukt og skytteltrafikk, og et sjenerende anlegg, vil langt oppveie den minimale inntekten for kommunen. Bedre å tenke seg om enn å angre etterpå.

Kommentarer til denne saken