Gå til sidens hovedinnhold

Nei til skatepark midt i boligområde

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har stor forståelse for at ungdommen ønsker en ny skatepark. Men jeg kan ikke forstå forslaget om å plassere en ny skatepark inneklemt i dette boligområdet. Støyen fra den gamle skateparken i skolegården på Flåtaløkka var tydelig hørbar, selv tvers over Lågen.

Den vesle parken som omhandler byggeforslaget er tett omkranset av boliger på alle kanter: Boliger på østsiden tvers over veien, studentboliger mot sør, overnattingssted mot vest (Vandrerhjemmet) og vernet trehusbebyggelse og familieboliger mot nord. Enkelte risikerer å få skateparken 25 meter fra sine utendørs oppholdsarealer! I omtrent samme avstand finnes det flere leiligheter.

Den vesle parken brukes til gymtimer for Vestsiden ungdomsskole, og om ettermiddagen og i helger av familier/beboere på Vestsiden. Det stemmer ikke som det tidligere har stått skrevet at grusløypa/trialbanen ikke er i bruk, vi ser ofte småbarn sykle der når de er på familietur.

Jeg foreslår å plassere skateparken der den hører hjemme, i en passende fritidspark med utvidelsesmuligheter: Kongsgårdmoen, eller i planlagt fritidspark på den gamle flyplassen, eller ved Kongsberghallen eller kanskje i Funkelia (i bunnen av den gamle barnebakken?).

Kommentarer til denne saken