Inviterer til møte om demensVIKTIG: Ordfører Eli Hovd Prestegården mener det er viktig og fint at Nore og Uvdal nå blir et demensvennlig samfunn.

VIKTIG: Ordfører Eli Hovd Prestegården mener det er viktig og fint at Nore og Uvdal nå blir et demensvennlig samfunn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nore og Uvdal skal bli et demensvennlig samfunn.

DEL

Nore og Uvdal satser på å bli et demensvennlig samfunn. I den forbindelse inviterer Rådet for eldre og mennesker med funksjonsnedsettelse til åpent møte på Rødberg hotell, torsdag 4. april klokken 18.00.

Inkludere alle

– Vi ønsker å lever et så godt tilbud som mulig til alle våre innbyggere, og mener det er ekstra viktig å ta vare på dem som trenger litt ekstra i samfunnet, derfor vil Nore og Uvdal gå foran som en demensvennelig kommune, forklarer ordfører Eli Hovd Prestegården.

Bjørn Erik Lofstad fra Nasjonalforeningen for folkehelsen sammen med ordfører Eli Hovd Prestegården vil være til stede for å markere begynnelsen på Nore og Uvdal som en demensvennlig kommune.

Dele erfaringer

Ordføreren skal skrive under på samarbeidsavtalen

– Avtalen bekrefter at kommunen forplikter seg til å gjennomføre opplysningsarbeid på ulike arena der mennesker med hukommelsessvikt ferdes. Å bli møtt med respekt og forståelse vil redusere opplevelsen av funksjonstapet på en mest mulig verdig måte, forklarer Helga Wetterhus på vegne av styret i Rådet for eldre og mennesker med funksjonsnedsettelse.

Foredragsholder på Folkeopplysningsmøte om hukommelsessvikt vil være den pensjonerte overlegen Sigurd Wetterhus. Han skal snakke om sine erfaringer rundt demens.

Det vil også bli en presentasjon av hukommelsesteamet i Numedal ved Solgunn Myrann og Anne Lise Augunsrud.

LES OGSÅ:

Artikkeltags