Instagramkontoen «Turjenter» har årlig en kåring av årets turjente, og det er til nå 8.000 mennesker som har avgitt stemmer på sine favoritter for 2017.

Og blant de 15 kandidatene som er igjen i konkurransen, finner vi Ida Bekkeseth Hovd fra Rødberg.

– Jeg må jo innrømme at jeg ble litt overrasket og veldig ydmyk over å bli nominert! Men hvorfor jeg ble stemt fram er jeg litt usikker på. Men kanskje skiller jeg meg litt ut ved at jeg viser litt varierte bilder og litt flere hverdagsbilder enn andre, undrer hun og fortsetter:

– Dessuten er jeg jeger og det er det kanskje ikke så mange andre jenter som viser fram..? Å være jeger er i hvert fall viktig for meg, for det er jo en stor del av min høst, med både villrein- og elgjakta, sier 24-åringen.

LES OGSÅ: – Alle har sin sjarm – de må bare oppleves!

 

Gir en mestringsfølelse

Ida studerer nå til å bli logoped i Bodø, er ellers bosatt i Sigdal, men kommer altså egentlig fra Rødberg. Hun har i dag også en deltidsstilling på Rødberg skole.

Den store turinteressen hennes har kommet i mer voksen alder, og det er på sommeren og spesielt på høsten hun går mest ute i naturen.

– Jeg har bestandig likt å være ute i naturen, for sånn er det bare når du kommer fra bygda. Sånne rene fjelltoppturer har kommet til senere  og det er bare noe jeg synes er veldig gøy. Det gir en mestringsfølelse å nå toppen, det er godt for både kropp og sjel, og så kan det være en ganske sosial hobby, sier hun.

LES OGSÅ: Mange millioner til løyper og stier

 

– Eidsfjell må nevnes!

Som erfaren turgåer må vi jo be Ida komme med sine favoritt-turer i Nore og Uvdal, og vi ber henne se bort fra Eidsfjell og Borgsjåbrotet (Nore og Uvdals høyeste punkt på 1.485 moh.), siden dette tross alt er de to mest kjente toppene i kommunen.

– Greit. Men Eidsfjell må nevnes, bare så det er sagt!  Men jeg må innrømme at utsikten på toppen av Dusetind har blitt mitt hjerte nær. Det er også en tur som alle kan gå, sier Ida og hun er ikke ferdig.

– Jeg har også lyst til å utforske mer i området rundt Øygardsgrend og Tunhovdfjorden, blant annet Skridunatten.  Og så vil svært gjerne utforske enda mer av Hardangervidda, sier den turvante logoped-studenten fra Rødberg.

Kommende mandag blir det for øvrig plukket ut fem finalister til «Årets turjente», og så skal en jury kåre vinneren av konkurransen.