Over 5.000 er i boks – nå krangles det om de 1.600 siste

Veien fra Åsly til Norefjord på vestsiden av Kravikfjorden ble foreslått kalt "Fjordvegen" i forbindelse med adresseringen i Nore og Uvdal kommune.

Veien fra Åsly til Norefjord på vestsiden av Kravikfjorden ble foreslått kalt "Fjordvegen" i forbindelse med adresseringen i Nore og Uvdal kommune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

6.703 boliger, hytter og setrer i Nore og Uvdal skal og må ha sin egen adresse. Over 5.000 er allerede i mål.

DEL

Det er Nore og Uvdal kommune selv som på sine egne nettsider kommer med en oppdatering av adresseringsprosessen i kommunen.

Diskusjonen om veinavn, stedsnavn og gårdsnavn har for øvrig vært en politisk gjenganger de siste årene.

Hytteområdet rundt Uvdal skisenter var for eksempel ikke langt unna å gå tom for dyrenavn, mens kommunestyret og Statens kartverk har slitt med å bli enige om hvilken skrivemåte veiene og stedene skal ha.

LES OGSÅ: Nye veier i Nore og Uvdal

Fortsetter krangelen

Per medio oktober har 5.024 bygninger i kommunen nå fått veiadresser, mens 1.679 bygninger fortsatt er navnløse.

Og hvorfor mangler de adresser?

De gjenværende skyldes stort sett at det har blitt reist navnesak på skrivemåten, eller at Kartverket har klaget på kommunens vedtak. Dette må avklares før kommunen kan adressere bygningene, skriver kommunen på sine nettsider.

LES OGSÅ: Her begynner «Fjordvegen»

Vil starte i høst

I tillegg til dette er det også noen få veier som skal ut på høring og deretter til politisk behandling, noe som skal skje denne høsten.

Skiltene til de veiene som har fått navn er for øvrig bestilt og arbeidet med oppsettingen vil ifølge kommunen starte opp i høst og fortsette våren 2018.

Artikkeltags