Gå til sidens hovedinnhold

Full klaff for Miljøringen

Artikkelen er over 11 år gammel

– Alle 18 leiligheter som vi hadde opsjon på, er solgt, sier Geir Prestegården i Miljøringen SA.

Dermed er alt lagt til rette for det mye omtalte leilighetshotellet med den noe spesielle eierformen.
Kjøperne har kjøpt leilighetene, men med en klausul om at det er næringseiendommer de eier, og dermed skal inngå i et leilighetshotell. Operasjonen har fått stor oppmerksomhet.

Begynner å jobbe

– Vi setter oss nå ned i sammen med leilighetskjøperne og jobber fram regelverket for utleieplikten, slik at bookingen og utleien av leilighetene kan komme i gang så fort som mulig.
Målet har vært at bygget ved foten av Uvdal Alpinsenter skal kunne fungere som et hotell.
– Vi ser for oss at det vil være spesielt godt egnet til større arrangementer både innen reiseliv, firmasamlinger, salgsmesser, familietreff, brylluper, lag og foreningssamlinger, for å nevne noe, sier styreleder i Miljøringen Geir Prestegården.

Ikke bare vinter

– Sommeren er vel så viktig som vinteren for reiselivet i Nore og Uvdal, og vi ønsker nå å utvikle dette konseptet til å bli mer enn bare et vinter- og skitilbud, sier han.

Aktører

Miljøringen jobber nå om dagen med å få på plass avtalene med forskjellige aktører. Det legges vekt på kommende sesong, samtidig som det legges en langsiktig strategi for drift og utviklingen av Miljøringen som helhet.
I denne helheten ligger det at begge alpinsentrene, et i hver sin dalside skal kobles sammen.

Selskapene

De tre selskapene Miljøringen kjøpte av Imingen Holding (eid av Sparebank1), var Imingen Feste, Imingen Næringslokaler og Imingen Heis.
– Det siste selskapet Imingen Leiligheter, satt Imingen Holdig igjen med, opplyser Prestegården.
Når Miljøringen nå har kjøpt og solgt hele innholdet i dette selskapet, er Imingen holding et forholdsvis tomt selskap. Det vil med andre ord si at Miljøringen i praksis har kjøpt ut alle verdiene som lå i Imingen Holding.
Selskapene har nå byttet navn, og heter nå Miljøringen Feste as, Miljøringen Næringslokaler as og Miljøringen Heis.

På lokale hender

Et mål i miljøringen har hele veien vært å skape et lokalt fundert engasjement. Det har ikke vært veldig mange andre på banen for å få drift i senteret. En av de andre aktørene, som ikke har nådd fram, er Frank Wassdahl som sier han representerer en gruppe med finansiell styrke nok til å kjøpe opp hele senteret. Han har også vært særdeles aktiv parallelt med Miljøringens operasjon.

Han har blant annet hevdet at han ikke har hatt tro på at miljøringen ville komme i mål. Wassdahl er ingen populær mann blant miljøringens medlemmer. Blant annet ble han fysisk kastet ut av et av salgsmøtene for de nevnte leilighetene.

Dette skjedde blant annet etter at han fortalte at Wassdahl-gruppen var i dialog med Sparebank1, noe banken benektet.

Miljøringen har vært tydelige på at de ikke ønsker kontakt med Wassdahl, og ønsker ikke å kommentere noen av hans utspill.

Wassdahl var også aktiv på oppkjøpssiden på slutten av nittitallet. Ikke bare hva alpinsenteret angår. Han har også vist interesse for Dagali Flyplass og annen næringseiendom i bygda. Han har også vært svært aktiv i nettdebatten om alpinsenterplanene. Han kritiserer både kommune, Miljøringen og Laagendalsposten for ukorrekt informasjon.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.