Stedet ser lurvete ut, og er samtidig en stor og synlig del av tettstedet.
Dette har bekymret den lokale grenen av Frp lenge.

– Vi har forsøkt å sette det på dagsordenen, uten å ha vunnet fram i kommunestyret, sier Arnt Jacobsen (Frp) som sitter i kommunestyret i Nore og Uvdal.

Viktig for identiteten

– Jernbaneområdet vil være viktig for Rødberg sentrum i fremtiden – og enten vi liker det eller ikke. Stedet er noe av det første som møter reisende som kommer sørfra. Det er en vesentlig del av kommunens ansikt utad – et av kommunens visittkort. Vi bør legge litt innsats i å kunne vise fram et bedre førsteinntrykk, mener han.
 

Riksantikvaren kommer

Rådmann Frank Pedersen er også av den oppfatning av at noe må gjøres.

– Det ligger et midlertidig vern over Numedalsbanens installasjoner. Det har det gjort i drøyt 20 år. Det er jo synd at slikt bare blir liggende. Mye kan gjøres, men det koster jo en del og det er objekter som må beholdes og som helt sikkert kan diskuteres, sier Pedersen.

Mandag 6. september kommer Alexander Ytteborg fra Riksantikvaren til bygda.

Møt opp i kommunestyret!

Han skal holde en orientering for kommunestyret klokken 13. Rett før politikerne tar fatt på det første kommunestyremøtet etter ferien.

Arnt Jacobsen håper mange kommer, og at mange tar del i en åpen diskusjon om hva som bør gjøres med stasjonsområdet på Rødberg.

De som mener noe om saken bør kjenne sin besøkelsestid.
Debattforumet (under) er åpent!