Gå til sidens hovedinnhold

Uvdal-handelen i mål

Artikkelen er over 11 år gammel

Det er nå ingen tvil om at Miljøringen SA har kjøpt Uvdal alpinsenter.

Miljøringen SA blir den femte eierkonstellasjon som prøver å gjøre Uvdal til et attraktivt turistmål, med spesiell fokus på skisport for massene. Men de kaller seg det første rene lokale initiativet, og det er naboer, grunneiere og lokale foretningsinteresser som står bak.


Populært
I årevis har nabodalføret trukket folk i hopevis til alpinsenterene. Nå kan det bli Uvdals tur. Det handler om arbeidsplasser og omdømme. Tiden kan være inne. Kongelige hytteeiere i Fjellsnaret har tiltrukket en viss oppmerksomhet. Grunneierne har samlet seg og forstått viktigheten av å stå sammen. Det har vært jobbet hardt i et år for å få til dette.
 

Litt dramatikk
Det var litt storm på oppløpssiden i handelen. Tidligere i uken var investor Frank Wassdahl i Wassdahl-gruppen på banen. Han tilbød å kjøpe hele anlegget og å påta seg bankens forpliktelser i det som er igjen av Uvdal Alpin Holding. Men numedølene fikk tilslaget.
- Handelen er nå i orden, det er vi som har kjøpt skisenteret, forteller styreleder i Miljøringen, Geir Prestegården.
 

Kommunal støtte
Nore og Uvdal kommune er en viktig støttespiller. Kommunestyret vedtok i desember i fjor å gi et lån til Miljøringen SA på fem millioner kroner, med det formål å erverve skisenteret i henhold til de planene de har i området.
- Vi ser kommunen som en viktig og positiv støttespiller, sier Geir Prestegården.


To sentre blir ett
Planene som blant annet skal knytte sammen de to skiheisene i bygda, vil gjøre Øvre Uvdal til en større og helhetlig skidestinasjon for både slalåm og langrenn.
Innovasjon Norge er også inne i bildet, og de stiller seg positive til planene, i følge styrelederen.
– Søknaden er inne, og dialogen er god, sier han.
 

Fem deler
Konkursboet etter Uvdal alpin holding er delt opp i fem deler. Miljøringen har ervervet tre av dem. Dette er selskapene Imingen Næringslokaler, Imingen Heis og Imingen Feste.
Håkon Borgen, bobestyrer for Uvdal Alpin, sier at det er noen uenigheter mellom bostyret og banken som ikke er avklart. Men dette bekymrer ikke numedølene.
– Jeg kjenner til det, men dette har ikke konsekvenser verken for Miljøringen eller selskapene vi har kjøpt, sier han.


Fortsatt interessert
Investor Frank Wassdahl, sier han fortsatt er interessert i det som er igjen av Uvdal Alpin-boet, men først når ting har blitt avklart.
– Jeg er kjent med at det er mange uklare avtaleforhold i området Uvdal Alpinsenter. Jeg er opptatt av at ting skal være i orden. Wassdahl-gruppen har fortsatt interesse for objekter i restene av Uvdal Alpin, sier han.
Laagendalspostens papirutgave gir deg mer iformasjon og bakgrunn om planene i Uvdal.


 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.