Gå til sidens hovedinnhold

Ole Sigleif Johansen vant Finnmarksløpet

Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Sigleif Johansen fra Rødberg gikk i morgentimene inn til seier i Finnmarksløpet. Men en rev kunne ha stoppet han i sluttspurten.

– Dette har jeg jobbet for i 10–12 år, jubler Ole Sigleif Johansen til Laagendalsposten, ikke lenge etter at han vant FL 500 i Alta.

Han takker hele teamet, med kona og samarbeidspartneren Eline Lihagen i spissen, for å ha løftet han fram til denne seieren.

Å vinne Finnmarksløpet har vært en drøm lenge, og i 2011 ledet han blant annet ved nest siste sjekkpunkt før spannet "parkerte".

LES OGSÅ: Stoppet av kennelhoste

Også denne gangen ble det tøft og jevnt.

Ved siste sjekkpunkt var det hele fire kjørere, Niklas Rogne, Ole Sigleif Johansen, Elisabeth Edland og Sissel Vollan, som passerte med bare ett minutts mellomrom.

Til slutt var det likevel Johansen som kunne gå i mål litt over klokka seks tirsdag morgen som seierherre. Bare seks minutter før Edland.

– Jeg holdt på å bryte flere ganger og det var veldig tungt. En kjempetøff opplevelse, men jeg klarte å avslutte j.. bra, og da vant jeg, jubler Ole Sigleif til Lp.

LES OGSÅ: Hjem for å vinne Finnmarksløpet

Gikk nesten galt

Men det kunne gått galt like før målgang i Alta, da han kjempet med Edland om seieren. For da kom det plutselig en rev uti løypa.

– Bikkjene klikket helt, sier han til iFinnmark.no og fortsetter:

– De bare holdt sporet, men de fikk så mye energi og var så høyt oppe at det bare var å bremse, sier han.

Rødberg-gutten takker imidlertid reven for å ha hjulpet han. Den ga hundene det lille ekstra som gjorde at spannet kom først over målstreken.

– Hundekjøring er tidkrevende, og det var deilig at jobben endelig ga uttelling, erkjente Johansen etter målgang.

Se Ole Sigleifs målgang her

Resultater

1. Ole Sigleif Johansen, Rødberg, 06:10.

2. Elisabeth Edland, Nannestad, 06.16.

3. Sissel Vollan, Skorgen, 06.17.

4. Niklas Rogne, Røros, 06.24.

Kommentarer til denne saken