Monsen til Nore og Uvdal

POPULÆR: Lars Monsen skal blant annet gå over vidda når han lager sommer-TV for NRK.

POPULÆR: Lars Monsen skal blant annet gå over vidda når han lager sommer-TV for NRK. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

NRKs sakte-TV-satsing til Nore og Uvdal i sommer. Mange er ventet til å bli med Lars Monsen på tur på Vidda..

DEL

Det er friluftsguru Lars Monsen som fører an i sommer-TV-satsingen som tidligere har hatt stor suksess med minutt-for-minutt-sendinger fra både tog og båt – fra landets mange avkroker.

At Nore og Uvdal besøkes når Monsen skal gå over Hardangervidda, er ganske innlysende, ettersom flere av de flotteste områdene i nasjonalparken ligger i kommunen.

Kommunen grenser i nord til Hol, Ål og Nes, i øst til Flå og Sigdal, i sør til Rollag, Tinn og Vinje, og i vest til Eidfjord hvor vidda-sendingen begynner.

Monsen-ruta

Nore og Uvdal kommune er ganske diger når du ser på kartet. En god del av Hardangervidda er innenfor kommunegrensa. Monsen starter turen ved Dyranut i Eidfjord kommune. Turen går inn Stigstudalen og inni Nore og Uvdal like nord for Holmetjønnan.

Mer om ruta hos UT.no

Derfra går turen til Rauhellern turisthytte ved Langesjøen, før ferden går videre langs Djupa, over Geitsjøhovda og til Heinseter. Siste strekket går derfra over kommunegrensa til Hol og til turisthytta Tuva.

VIDDE: Kommunens største areal ligger på fjellet.

VIDDE: Kommunens største areal ligger på fjellet.

Eksponering

NRK har lagt lista høyt rent teknisk, ettersom utstyr til sendingene må bæres på ryggen. Til gjengjeld er sommer-TV fulgt av hele nasjonen. Ruta over deler av Hardangervidda – herunder Nore og Uvdal – vil få en eksponering som trygt kan kalles over gjennomsnittlig.

Sendingene lages i samarbeid med Den Norske Turistforening som også bidrar med bærehjelp. Programledere på Vidda er Silje Nordnes fra P3Morgen og NRK-skøyer Øystein Bache.

Monsen sier til NRKs nettside at han er litt usikker på hva han har satt i gang. Det ventes at turglade folk vil fotfølge friluftskjendisen langs de ulike turløypene som er satt opp.

Vidda-turen starter i dag, torsdag og er i mål på søndag 15. juli. Deretter drar følget til Jotunheimen.

Les også: Utvider kapasiteten på villmarkskvelden

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken