18-åring spiste sin egen hest. Har fått drapstrusler

Av

En 18 år gammel kvinne fra Trøndelag har mottatt drapstrusler og internasjonal oppmerksomhet etter at hun spiste sin egen hest.

DEL

(Drammens Tidende) LANDET RUNDT: Truslene har hopet seg opp siden Pia Olden fra Bjugn i forrige uke la ut et bilde av maten på Facebook. Måltidet er hennes tidligere hest, Drifting Speed.

Ifølge NRK har hun mottatt drapstrusler på norsk, russisk, fransk og spansk.

– Det er mulig at jeg er blitt verdens mest hatede 18-åring. Mange skriver at jeg er psykopat, at de håper jeg ikke får barn og at jeg bør fratas retten til å ha dyr, sier Olden.

Var uhelbredelig syk

Kvinnen sier imidlertid at hesten hadde uhelbredelig skade som gjorde at den måtte avlives. 18-åringens måltid ble omtalt av både britiske Daily Mail og amerikanske New York Post.

– I avisene høres jeg ut som en kaldblodig morder, som plutselig en dag ble sulten og gikk i stallen og drepte hesten min, sier Olden.

Forsker: – Nytenkende

Forsker Annechen Bahr Bugge sier at mennesker over tid har utviklet et forhold til hesten som gjør at vi oppfatter den som uspiselig. Likevel mener hun at 18-åringen fra Bjugn er nytenkende.

– Vi er blitt mer opptatt av et bærekraftig kosthold, og sett i det lyset er jo Olden sin handling flott. Hun valgte å la hesten bli til mat heller enn å la den råtne og bli til søppel.

Artikkeltags