Norway Cup må avlyses. – Det er kjempetrist

Under fjorårets turnering jaget KIFs Mathias Hammer (t.h.) scoring mot Raufoss, mens Jonas Lia kom flyvende i bakgrunnen. Sommerens turnering er nå avlyst.

Under fjorårets turnering jaget KIFs Mathias Hammer (t.h.) scoring mot Raufoss, mens Jonas Lia kom flyvende i bakgrunnen. Sommerens turnering er nå avlyst. Foto:

Av

Som følge av koronaviruset må den tradisjonsrike fotballturneringen Norway Cup avlyses. Det er første gang siden 1976 at turneringen ikke blir avholdt.

DEL

Lørdag kom kulturminister Abid Raja med regjeringens beslutning om at forbundet mot større kultur- og idrettsarrangementer forlenges til 1. september.

Dette gjelder arrangementer som samler over 500 personer.

Dermed blir det ingenting av turneringen på Ekebergsletta som skulle ha blitt spilt fra 25. juli til 1. august. I likhet med sine søskenturneringer Gothia Cup i Göteborg i Sverige (12.-18. juli) og Dana Cup i Hjørring i Danmark (20.-25. juli), må Norway Cup avlyses.

– Norway Cup får jo svare for seg, men generelt sett så er det jo kjempetrist at de nå ikke kan spille i det hele tatt og at det endte med forbud. Det er greit å få beskjeden tidlig slik at man slipper enda mer utgifter, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt til NTB.

Norway Cup og arrangørklubben Bækkelaget taper mange millioner kroner på avlysningen. Alene vil turneringen tape ti millioner kroner, mens arrangørklubb Bækkelagets SK taper ytterligere fem og en halv til seks millioner, ifølge generalsekretær Pål Trævik.

Tidlig i april kom det klare indikasjoner fra ledelsen av turneringen om at flere land ikke kunne delta med lag som følge av inn- eller utreiseforbud.

Tidligere har Trælvik opplyst at alle lag vil få refundert det de har betalt.

Norway Cup ble arrangert for første gang i 1972, da med 420 lag og 8.400 spillere. Turneringen har blitt avholdt hvert år siden 1972, med unntak av 1976, da klubben i stedet arrangerte Oslo Cup i håndball.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags