NRK måtte bøye av for seer-storm

Artikkelen er over 2 år gammel

NRK forlenger distriktssendingene på TV. Endringen skjer førstkommende mandag.

DEL

– Vi har undervurdert den enormt sterke relasjonen deler av vårt publikum har til distriktssendingene våre på TV, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i en pressemelding onsdag.

Fra og med mandag 29. januar blir sendingene i forkant av Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter.

NRK beholder den nye sendingen før Kveldsnytt.

– NRKs oppdrag er å nå hele befolkningen med distriktsnyheter. Hensikten med omleggingen har vært å styrke det totale tilbudet vårt til publikum ved å dreie noe av innsatsen over på nett og mobil, som er de viktigste plattformene for nyheter for en stadig større del av befolkningen, sier Gynnild-Johnsen.

Massiv klagestorm

Allerede i april i fjor varslet NRK endringer i TV-sendingene sine. Det skulle bli flere, men kortere distriktssendinger og mer distriktsstoff på NRK 1. Bakgrunnen for omleggingen begrunnet NRK med at færre og færre ser på TV tidlig på kvelden, og at folk generelt ser mindre på TV enn før.

Endringen skjedde fra nyttår, da den tidligere 15 minutter lange sendingen ble kuttet ned til tre tette og ganske like sendinger på fem minutter hver – klokken 1855, 2055 og 2255.

Det haglet inn med klager fra folk i hele landet. Blant annet tidligere bergensordfører Trude Drevland, som i dag er i kringkastingsrådet, fortalte om en massiv respons.

– Jeg sitter ikke og teller, men jeg har fått tusenvis av meldinger fra folk. Det dette viser er at folk har et eierskap til NRK. Dette eierskapet behøver ikke å vare lenge, med alle de andre lokale nyhetstilbudene som fins, advarte hun til BA for to uker siden.

– Undervurdert relasjonen

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen forteller at de nå har tatt innover seg de sterke reaksjonene:

– For en del av vårt trofaste publikum er disse sendingene det aller viktigste i deres mediehverdag. Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Det har vi nå tatt innover oss. Derfor forlenger vi distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, sier hun.

Distriktsdirektør understreker at NRK fortsatt skal arbeide for å utvikle nye måter å nå ut med distriktsnyheter på nett og mobil.

Saken oppdateres.

Artikkeltags