- Fra høsten 2016 vil skolens hybelboere ha mulighet til å leie hybel i hybelhus bare et steinkast fra skoledøra, skrev Numedal Videregående på sin hjemmeside i mai, og dette løftet har blitt holdt. Ifølge utleier Knut Bekkjorden går alt etter planen.

- Nå driver vi å monterer møbler og hvitevarer, også er det bare noen tekniske justeringer med brannalarmene som skal være klare til tirsdagen, sier Bekkjorden. På søndag skal han ønske de første beboerne velkommen til sitt nye hjem.

Venteliste

17. august er det skolestart på Numedal Videregående Skole og alle de 11 hyblene på det nye hybelhuset er utleid.

Utleieren kan bekrefte at de har 9 eller 10 elever på venteliste.

- Vi har brukt førstemann til mølla-prinsippet, og har jo da selvfølgelig prioritert videregående-elever, sier han.

Beboerne på Nore Hybelhus har svært kort gåvei til skolen.

- Numedal Videregående har fått så mye skryt for å være en bra skole, så vi må jo bare støtte skolen, lærerne og elevene det vi kan, så det var veldig moro å få til dette, sier Bekkjorden.

BN Eiendom kjøpte det gamle bankbygget på Norefjord og det er nå gjort om til 11 nye hybler. Det er også dette eiendomsselskapet som står  for utleien.  Hyblene er fordelt over to etasjer og alle har egne bad. Hybelhuset har fellesrom som stue, kjøkken, spisestue og vaskerom.

 Les også: Sorry her er det fullt

Kjemper for elevene

Hybelhuset «Messa» ved kraftstasjonen på Rødberg har tidligere blitt brukt som hybelhus for videregående-elever, men ble stengt da planene om ny kraftstasjon ble satt i gang. Nå er den planen lagt på is og Bekkjorden er i kontakt med kommunen med ønske om å få åpnet «messa» igjen, slik at alle elevene som trenger en hybel kan få det.

Les også: Boligtrenden har snudd