Numedal videregående kan vinne 50.000 kroner

Numedal videregående skole.

Numedal videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For første  gang skal Buskerud fylkeskommune dele ut prisen for Beste Entreprenørskapsskole i Buskerud. 

DEL

Det gjør fylkeskommunen i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Buskerud.

– Beste entreprenørskapsskole er en ny pris som skal løfte fram det gode arbeidet som gjøres på alle nivåer i skolene våre i Buskerud, sier Janne Buhaug i en pressemelding. Hun er leder for næringsutvikling i Buskerud fylkeskommune.

– Vi ønsker å løfte fram skoler som systematisk bruker entreprenørskap som metode i undervisningen, sier Buhaug.

Dette er de nominerte skolene:

Juryen

Det er en jury bestående av Astrid Kristiansen fra utdanningsavdelingen i fylkeskommunen, Kathrine Kofstad fra Innovasjon Norge og gründer Nasim Razivi som innstiller hvilken skole som skal få prisen.

– Vi i Ungt Entreprenørskap har erfart viktigheten av at entreprenørskapsarbeid er forankret i skolens overordnede planer og at det jobbes systematisk, sier Erlend Eggen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap i Buskerud, i pressemeldingen.

– Det er nødvendig for at skolene skal kunne få den nødvendige kompetansen internt og at flest mulig elever får anledning til utvikle sine evner på området. Det er bakgrunnen for at vi ønsker å være med på å løfte fram de gode eksemplene, fortsetter Eggen.

Grunnskole og videregående

– Vi er veldig glade for at årets kandidater er fordelt på ulike utdanningsnivå – fra barneskole til videregående – og at det er stor geografisk spredning på skolene, sier Eggen.

– Det viser at det jobbes bra mange plasser i fylket og vi håper kandidatene kan inspirere også andre skoler til godt entreprenørskapsarbeid, sier Eggen til fylkeskommunen.

Politikerne i hovedutvalget for miljø, innovasjon og næring i fylkeskommunen avgjør i sitt møte 29. november hvem som mottar prisen. Prisen deles ut under fylkeskommunens prisaften vinteren 2018.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken