Dobler omsetningen hvert eneste år

DEN FØRSTE: Numehytta doblet omsetningen fra 9,9 millioner kroner til 20,5  millioner kroner fra 2016 til 2017. Her står daglig leder Bjørnar Dokka foran den første fullførte «Numehytta» på Vegglifjell.

DEN FØRSTE: Numehytta doblet omsetningen fra 9,9 millioner kroner til 20,5 millioner kroner fra 2016 til 2017. Her står daglig leder Bjørnar Dokka foran den første fullførte «Numehytta» på Vegglifjell. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hytteprodusenten Numehytta dobler igjen omsetningen og havner på over 20 millioner. Og selv tror de på en dobling neste år også.

DEL

I løpet av sine tre første, fulle driftsår har selskapet økt i omsetning fra 4,6 millioner kroner, til 9,9 millioner og nå i 2017 til 20,5 millioner kroner.

Fjoråret viste også for første gang positive tall på bunnlinja, med et driftsresultat på 670.000 kroner.

– Vi er veldig godt fornøyde, og jeg tror vi kommer til å doble i 2018 også, til 35–40 millioner kroner i omsetning. Men det blir neppe 80 millioner i 2019, smiler daglig leder og eneste ansatte i Numehytta, Bjørnar Dokka, til Laagendalsposten.

Veksten gjør for øvrig også at det snart blir to fast ansatte i bedriften, for det er ikke lenge til Dokka får en salgskollega ved siden av seg.

LES OGSÅ: Numehytta doblet omsetningen

20 hytter i året

Eierne av Numehytta er 14 grunneiere, entreprenører og leverandører i hele Numedal (men mest i Rollag kommune), som har gått sammen om å gjøre hele hytteprosessen fra start til mål så lokalt forankret som mulig.

Selskapet leverte i fjor 11 hytter og tre annekser, og i 2018 tror Dokka de havner på rundt 20 leverte hytter.

Nedslagsfeltet er fortsatt mest Vegglifjell, noe Blefjell og til nå to hytter på Fjellsnaret i Øvre Uvdal. Men det helt nyeste er at de nå skal levere en hytte i et nytt felt i Høgevarde hytteområde i Flå kommune i Hallingdal.

– Men går ikke dette mot hele grunnkonseptet deres, som jo var at dette skulle vært helt lokalt forankret, nærmere bestemt i Numedal?

– Nå er det en leverandør fra Numedal som skal  sette denne opp, men skal vi være tro mot konseptet vårt om lokal verdiskapning, må vi også involvere noen fra Hallingdal i dette. Derfor er vi i dialog med noen lokale tømrere der borte, sier Dokka.

LES OGSÅ: – Tomtesalget har vært helt enestående

Andre øker også

En av Numehyttas mange lokale eiere er for øvrig Numedal installasjon, og de hadde også et godt år i 2017.

Elektrikerne på Rødberg økte omsetningen fra 24,4 millioner kroner til 26,1 millioner kroner i omsetning i 2017.

Driftsresultatet havnet på litt over 3,5 millioner kroner, som er litt opp fra 2016.

Artikkeltags