Posten skal levere Laagendalsposten hver ukedag

GLAD: Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Laagendalsposten, er glad Posten fortsetter å levere Laagendalsposten i Sandsvær og Numedal.

GLAD: Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Laagendalsposten, er glad Posten fortsetter å levere Laagendalsposten i Sandsvær og Numedal. Foto:

Posten skal fortsatt dele ut Laagendalsposten til abonnentene etter at den nye post-ordningen trer i kraft 1. juli i år. Det er redaktøren glad for.

DEL

Fra 1. juli skal selskapet Aktiv Norgesdistribusjon AS fortsette å levere aviser på lørdager, mens Posten Norge AS er valgt som leverandør på hverdager. Dette står i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

De to selskapene ble mandag kunngjort som vinnerne i Samferdselsdepartementets anbudskonkurranse om å levere aviser i områder uten egne kommersielle avisbudnett.

– Positivt for Lp

– Dette er positivt for oss i Laagendalsposten. Det betyr at det er én leverandør som skal fordele avisene fra mandag til fredag, sier Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Laagendalsposten.

25 prosent av lokalavisens abonnenter får i dag sin avis med Posten. Resten av abonnentene får avisen med bud tidligere om morgenen. HUSK: Får du avisen tidlig om morgenen, er det altså ingen endringer.

– Posten kjenner distriktet vårt, så jeg tror og håper på en smertefri overgang etter 1. juli, sier Steinmoen.

LES OGSÅ: Vil foreslå å stenge Gamlebrua for biltrafikk

Brev annenhver dag

Fra 1. juli i år blir omdelingsfrekvensen for post halvert fra fem dager i uka til annenhver dag, som vil bety tre dager én uke og to dager den neste uka.

Posten Norge AS er valgt til leverandør av såkalt motsyklisk distribusjon på ukedagene, som innebærer levering av abonnementsaviser på ukedagene posten ikke lenger blir levert.

− Jeg er svært fornøyd med at Posten vant anbudet og skal fortsette å levere aviser mandag til fredag. Tildelingen har skjedd i skarp konkurranse med flere andre aktører. Med Posten som leverandør blir dette en sømløs overgang for både avisutgivere og avisabonnenter, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

LES OGSÅ: Slik blir de nye velkomstskiltene

Ut 2022

Både kontrakten for lørdagsomdeling og motsyklisk distribusjon på ukedagene varer ut juni 2022.

– Abonnentene vil få avisene sine akkurat som i dag, samtidig som staten kjøper avisomdeling rimeligere enn vi la til grunn da konkurransen ble utlyst. Konkurransen har altså vært bra for både avisabonnentene i distriktene og skattebetalerne. Dette viser at konkurranse virker, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.

I konkurransen fikk Samferdselsdepartementet tilbud fra de tre selskapene Easy2You – Logistikk og Transport AS, Posten Norge AS og Aktiv Norgesdistribusjon AS.

Artikkeltags