Gå til sidens hovedinnhold

Numedalsrussen samler inn penger til forebygging mot selvmord

Artikkelen er over 1 år gammel

Formålet for innsamlingsaksjon er å samle inn penger til organisasjonen å LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord, og pengene går blant annet til en bok om selvmord.

Numedalsrussen var enstemmig i sitt forslag om å støtte LEVE.

- Vanligvis har vi samarbeidet med kreftforeningen, men i år følte vi at selvmord var et mer passsende tema, forklarer Bjørn K. Stangeland, aksjonssjef for Numedalsrussen 2020.

Han informerer om at flere av russen i Nore og Uvdal i år har opplevd selvmord på nært hold.

Ønsker å forebygge selvmord

– Et viktig punkt for oss var at pengene skulle gå til de etterlatte etter selvmord, men også forebygging av selvmord i fremtiden. Altfor mange liv går tapt på grunn av selvmord, forklarer Stangeland,

Numedalsrussen bestemte seg for å bli med på et prosjekt som støtter utgivelsen av en bok om selvmord.

Boken består av tekster fra etterlatte og berørte ved selvmord og mennesker som tidligere har forsøkt å ta sitt eget liv. Samt innhold skrevet av fagpersoner og politikere.

– Selvmord er dessverre noe som påvirker veldig mange. Numedalsrussen ønsker å spre informasjon slik at etterlatte ved selvmord, eller de som selv sliter med selvmordstanker får vite at de ikke er alene, og at det alltid finnes hjelp, forklarer Stangeland.

Går ikke med bøsser

Stangeland forteller at russen ikke har mulighet til å gå med bøsser, men at aksjonen kan støttes via VIPPS og kontonummer.

– Vi jobber nå med generalsekretæren i LEVE om å få en talsperson til Numedal videregående skole som skal holde stevmordforebyggende foredrag.

Hva er LEVE?

  • LEVE - Landsforeningen for etterlatte ved selvmord er en norsk interesseorganisasjon som har som formål å sikre omsorg og støtte til etterlatte ved selvmord.
  • Organisasjonen ble stiftet 8. desember 1999 og har 1200 medlemmer.
  • Organisasjonen har sitt sekretariat i Oslo og fylkeslag i alle landets fylker.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken