Gå til sidens hovedinnhold

Ny svømmehall kan bli stengt for publikum

Artikkelen er over 2 år gammel

Når den nye svømmehallen i Flesberg står klar i august sammen med det nye skolebygget, kan det bli kun elevene som får nyte godt av anlegget. Men nå har ordfører Oddvar Garaas (Sp) har en plan.

For abonnenter

Det var Bjørg Homelien (H) som tok opp saken om svømmehallen under formannskapsmøtet forrige uke. Hun ville vite hva som var status for svømmehallen og åpningstider, etter at saken om ansettelse av en aktivitetskoordinator ble trukket fra sakskartet til formannskapet i mars. Dette på grunn av det som skjedde i administrasjonsutvalget.

Her var det Frp som foreslo å utsette saken.

– Vi synes det er helt uansvarlig å skulle opprette stillinger bare en uke før et ekstraordinært kommunestyremøte der tema er omstilling. Vi ønsket derfor å utsette denne saken til vi ser hva som er resultatet av omstillinga, sa Eilev Bekjorden, Frp, til Lp den gangen.

LES OGSÅ: Fikk nei til aktivitetskoordinator: – Uansvarlig å opprette nye stillinger nå

– Ikke åpningstider

I formannskapet forrige uke sa rådmann Jon Gjæver Pedersen at som følge av dette, så kommer ikke svømmehallen til å være åpen for publikum når anlegget på Stevningsmogen åpner i august.

– Det kommer ikke til å være åpningstider her. Det har vi ikke mannskaper til. Men undervisning og svømming i skoletiden, det blir det, sa han.

Han la til at siden saken om ansettelse av en aktivitetskoordinator var utsatt, har de ingen bestilling på å gjøre noe mer med dette.

LES OGSÅ: Lukket møte uten lovhjemmel

– Ikke spesielt lurt

Men ordfører Oddvar Garaas (Sp) har en plan.

– Dette har blitt helt håpløst. Det var et vedtak som ikke burde blitt fattet i administrasjonsutvalget, sier Garaas.

Ordføreren mener de er nødt til å få orden på dette, for som han sier:

– Vi kan ikke bygge en ny svømmehall, og bruke skattebetalernes kroner, for så å stenge anlegget for folk flest. Det er ikke spesielt lurt, sier han.

Svømmehallen har en kostnadsramme på rundt 65 millioner kroner.

Garaas kommer til å ta opp saken under eventuelt i kommunestyret onsdag. Her håper han å få flertall for å ta opp saken på nytt. Han mener også at saken som ble tatt opp i administrasjonsutvalget burde vært utredet bedre og lettere å forstå.

– Med litt koordinering, så tror jeg ikke dette skal føre til ekstrautgifter totalt sett. Det må være mulig å rokere litt her, mener ordføreren.

LES OGSÅ: Må spare 12 millioner i Flesberg

Kommentarer til denne saken