Gå til sidens hovedinnhold

Ny sykehusavdeling rammet av koronasmitte

Ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus er rammet av koronasmitte. En ansatt er smittet og tre andre er satt i karantene.

DRAMMEN: I går ble det kjent at en pasient ved kirurgisk avdeling var smittet av korona.

Fredag morgen melder Vestre Viken om at en ansatt ved ortopedisk avdeling har fått påvist koronasmitte. Tre andre ansatte er satt i karantene etter at det er gjennomført smittesporing.

Hendelsen påvirker ikke driften av avdelingen, melder Vestre Viken.

Etter at den innlagte pasientene fikk påvist smitten, ble til sammen 19 ansatte satt i karantene ved kirurgisk avdeling. Dette er ansatte som blir definert som nærkontakter av den smittede. Alle disse ansatte er testet, og ingen av testene det har kommet svar på er positive.

– Vi har ennå ikke fått svar på alle prøvene, og de 19 ansatte vil være i karantene i ti dager for sikkerhets skyld, sier Anders Bjørneboe, som er avdelingssjef ved kirurgisk avdeling.

Grunnen til dette er at korona har en inkubasjonstid på inntil ti dager, og at det kan ta noen dager før en smitte vil slå ut på tester.

Disse anbefalingene og tiltakene trer i kraft fra og med 30. oktober klokken 12.00:

  • Antallet personer i omgangskretsen bør ikke overstige ti personer i sosiale sammenhenger pr. uke, utover husstandsmedlemmer og barnehage- og barneskolekohorter.
  • Arrangementer innendørs uten faste sitteplasser bør ikke ha mer enn 20 deltakere. Det blir vurdert om det skal behandles politisk å innføre et forbud mot å ha flere enn 20 personer til stede på slike arrangementer.
  • På arrangementer med faste sitteplasser anbefales det å unngå mingling og at man holder seg til sine respektive sitteplasser.
  • Anbefalingen om bruk av hjemmekontor for alle som har anledning til dette, videreføres.
  • Det oppfordres til å unngå kollektivtrafikk i rushtiden på strekninger der det vanligvis er trengsel.
  • Anbefalingen om å bruke munnbind ved trengsel og når man ikke kan holde én meters avstand på kollektivreiser til og fra Oslo videreføres for voksne og for ungdommer fra ungdomsskolealder.
  • Som et forebyggende tiltak for å beskytte sårbare grupper og unngå smitte inn på helseinstitusjoner innføres rutiner for bruk av munnbind ved Drammen helsehus, sykehjemmene og hjemmetjenestene. Munnbind skal benyttes av ansatte ved Drammen helsehus, sykehjemmene og hjemmesykepleien i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

Disse anbefalingene gjelder til og med søndag 15. november 2020

Sykehuspasient koronasmittet: – Ingen grunn til å teste andre pasienter

Smitteeksplosjon: – Enkelte smitteklynger omfatter over ti personer

Skryter av covid-smittet ambulansearbeider: – Testet seg før jobb

Kommentarer til denne saken