Gå til sidens hovedinnhold

Ny vei til Bussedalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Som ung flyttet jeg til Kongsberg og har vært medlem i Adventistkirken i alle år siden. Nå vil jeg skrive om den nye veien som er planlagt inn til Bussedalen.

Mellom Adventistkirken og Metodistkirken er det en parkeringsplass og det er her UMU planlegger at det skal legges en ny vei. Det vil i tilfelle bety at Adventistkirken får ny vei helt inn mot hushjørne og veggen på den siden. En slik vei vil ta bort hele inngangsområdet fra parkeringen og inn til kirken. Mye av plenen vil også bli borte.

Adventistkirken i Kongsberg har også tidligere opplevd konsekvenser av nye veiplaner. Da man på slutten av 70 – tallet skulle bygge E134 gjennom Hasbergtjerndalen måtte vår tidligere kirke i Kløftebakken rives. Vi fikk ny tomt av kommunen og bygde kirke der vi er nå. Og denne nye kirka og uteområdet vårt er vi glade i. Det brukes både til oss og frivillige som bruker kirka. Den blir brukt gjennom uka til ulike aktiviteter, blant annet en kafé. Det er frivillige som driver den, og den er åpen for alle byens innbyggere.

Når parkeringen for noen år siden ble regulert og det ble parkeringsautomater, ga vi flere plasser fra vår tomt. Både på øvre og nedre side av kirken for at det skulle bli så mange plasser som mulig. Disse er åpne for alle.

En eventuell ny vei vil være til stor ulempe både for Adventistkirken og Metodistkirken. Det kan ikke være riktig at vi skal få en mye dårligere adkomst til kirka. Det vil bli vanskelig for eldre som ikke er så spreke, de som bruker rullator, barnevogn. og eventuelt rullestolbrukere. Slik det er nå, er det en grei vei også i vinterhalvåret. En kirke skal ha adgang for alle. Også ved begravelse vil det være mye vanskeligere for bårebil å komme til.

Det sosiale liv og fellesskap er også en viktig del av kirkas funksjon for oss. Etter gudstjenesten og andre møter, blir folk gjerne stående ute og prate. Barna kan få bevege seg og leke. Et slikt sosialt møtested vet vi er viktig for folks trivsel og helse. Dette er det flott anledning til i dag ved inngangspartiet og på plenen på øvre siden.

Vi forstår at det ønskes en bedre ordning for henting og bringing til de mange aktiviteter som er på Krona. Men her må det tenkes helhet. Kirkene og vi som var der før Krona kom, skal også ha en situasjon som fungerer godt. Og det oppleves urimelig at vi skal ofres. Det må kunne finnes andre løsninger enn å stenge gaten.

Vi som bruker Adventistkirken, er ikke de som roper høyest om våre behov. Og det føles som om vi er små og betydningsløse. Og derfor har jeg nå tatt mot til meg til å si: Dette oppleves respektløst mot Adventistkirken og jeg ber ny politisk sammensetning i kommunestyret revurdere disse planene.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.