Enorm pågang for personlige bilskilt - da kollapset nettsiden

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Enorm pågang fra folk som vil ha personlige bilskilt skaper trøbbel på Statens Vegvesens nettsider.

DEL

(Telen) Nettsidene var nede en god stund etter klokken 11.00 torsdag. Problemene oppstod samtidig som at Statens Vegvesen åpnet opp for bestilling av personlige bilskilt.

– Vi opplever ustabil drift som følge av stor pågang på siden vår. Det har naturligvis sammenheng med at vi akkurat åpnet for søke på personlige bilskilt, sier pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Vegvesenet til Nettavisen.

Fra torsdag 15. juni klokken 11 kan man søke om å få tildelt slike kjennemerker på vegvesen.no.

- Vi er noe overasket over den store trafikken, sier Vinje.

Her kan du sjekke om ditt drømmeskilt er ledig

Han understreker at siden deres ikke er nede, men at enkelte kan slite med å komme inn som følge av den store trafikken.

- Det betyr at noen kommer inn og andre ikke. Det jobbes nå frenetisk for å få dette opp og stå igjen, sier Vinje.

Søknadene til personlige bilskilt fungerer etter «første mann til mølla»-prinsippet, der den som først får sendt inn søknaden om bilskiltet, får det tildelt. Det betyr at problemene på nettsidene kan føre til at enkelte personer går glipp av det skiltet de egentlig ønsker seg. 

- Det ville være synd dersom denne ustabiliteten fører til at noen går glipp av det skiltet de ønsker seg. Samtidig er det ikke så lett å gjøre det på noen annen måte, sier Vinje.

Biler som innvilges personlig kjennemerke, vil fortsatt være tilknyttet et vanlig kjennemerke, blant annet av hensyn til toll og avgiftsberegning og eventuell bruk i utlandet.

Det er visse begrensninger i retten til å velge tegnkombinasjon på personlig kjennemerke, blant annet for å unngå tegn­kombinasjoner som er støtende eller til ulempe for noen, for eksempel på grunn av misbruk av firmanavn. Det er bileieren som er ansvarlig for at den valgte tegn­kombinasjonen er i orden i den sammenheng.

Det kan være vanskelig med automatisk avlesning av personlige kjennemerker. Det er derfor satt et krav om bombrikke ved bruk av slike kjennemerker.

Artikkeltags