Bærum mot røkla i Vestre Viken

I STYRET: De ansatte i Vestre Viken har to lister de kan stemme på ved årets valg av ansatterepresentanter til styret i Vestre Viken. Bærum ønsker seg representanter i styret.

I STYRET: De ansatte i Vestre Viken har to lister de kan stemme på ved årets valg av ansatterepresentanter til styret i Vestre Viken. Bærum ønsker seg representanter i styret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det brygger opp til maktkamp blant de ansatte på sykehusene i Vestre Viken. Nå skal de velge sine egne representanter inn i styret. Bærum stiller med egen liste.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN/BÆRUM: Onsdag går fristen ut for å stemme fram de ansattes representanter til styret i Vestre Viken. Det skal velges tre ansatte og som oftest er det én liste man kan stemme på, men ikke i år. Ansatte ved Bærum sykehus har laget sin egen liste, med representanter fra medisinsk avdeling ved sykehuset.

– Vi prøvde å få med flere ansatte fra andre sykehus på listen, men ingen ville stille, sier Gro Berit Håland.

Hun er avdelingssykepleier ved Bærum sykehus og en av dem som har fremmet liste nummer to.

– Dette må vi være forberedt på, sier Line Spiten om listen fra Bærum. Hun er foretakstillitsvalgt for alle sykepleierne i Vestre Viken, og står øverst på felleslisten for valget.

Dette er en liste som er fremmet av Norsk Sykepleierforbund, Den norske legeforening, Fagforbundet, Delta, Fellesorganisasjonen, Norsk Psykologforening og NITO.

Nå mobiliseres det i ulike kanaler både i Bærum, Drammen, Ringerike og i Kongsberg for å få flest mulig til å bruke stemmeretten sin. 

LES OGSÅ: Nå er det snart slutt

Samarbeid

Gro Berit Håland forteller at alle ansatte er blitt oppfordret til å komme med lister. Hun har tatt oppfordringen. I samarbeid med fem kolleger har hun satt opp en liste med åtte representanter. Hun mener dette ikke har noe å gjøre med kampen om funksjoner eller tjenester i forbindelse med nytt sykehus i Drammen. Men målet for listen er likevel klar:

– Selvsagt ønsker vi en ansatt fra Bærum inn i styret i Vestre Viken. Ellers hadde vi ikke fremmet listen, innrømmer Håland.

STEMMEJAKT: Line Spiten står øverst på listen når ansattereporesentant skal velges til styret i Vestre Viken.

STEMMEJAKT: Line Spiten står øverst på listen når ansattereporesentant skal velges til styret i Vestre Viken. Foto:

Sykepleiernes representant, Line Spiten, sier at alle ansatte selvsagt har anledning til å sette opp slike lister, men det vanligste er at fagforeningene gjør det.

– De kjemper for å få en fra Bærum sykehus som ansatterepresentant, men vi representerer også dem, understreker Line Spiten.

Spiten er opptatt av at de tre representantene som skal sitte i styret har et godt samarbeid og står sammen i viktige saker. Hun sier at det ikke er uvanlig at det kommer andre lister, men mener likevel at felleslisten er en godt sammensatt liste.

LES OGSÅ: Avviste Brakerøya-klagen

Bra med engasjement

Toril Anneli Kiuru Morken, tillitsvalgt for overlegene ved Bærum sykehus, har ikke deltatt i prosessen, men synes det er bra at de ansatte engasjerer seg.

– Bærum har jo vært dårlig representerte og har vel følt at det har vært vanskelig å komme gjennom i saker, sier Morken.    

Det skal velges tre representanter og vararepresentanter til styret for Vestre Viken. Valgperioden er for to år, fra 16. mars 2017. Valget foregår er elektronisk og foregår denne uken, og avsluttes onsdag.

Valget er et forholdsvalg. Det vil si at man stemmer på listen og den som får størst andel stemmer får representanter i styret.

LES OGSÅ: De gode hjelperne på sykehuset

Artikkeltags