Farevarsel for Buskerud: Venter kraftige regnbyger og torden

VÅTT VÆR I VENTE: Lørdag blir trolig den siste dagen med temperaturer over 25 grader på en god stund.

VÅTT VÆR I VENTE: Lørdag blir trolig den siste dagen med temperaturer over 25 grader på en god stund. Foto:

Nyt sola mens du kan. Søndag blir det skikkelig væromslag.

DEL

(Drammens Tidende) BUSKERUD: Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel for lokalt kraftige regnbyger med torden på Østlandet søndag ettermiddag og kveld.

De skriver på Twitter at faren foreløpig ser størst ut i indre strøk. Bygene er imidlertid ventet å treffe svært lokalt, så det kan derfor være store lokale forskjeller.

– Det er en ganske varm luft over store deler av Sør-Norge, noe som betyr at den også er litt mer ustabil. Da kan det oppstå lokale tordenbyger nå i ettermiddag, og i morgen ettermiddag og kveld. Det vil si at store deler av Østlandet, særlig i indre strøk, kan få litt bygevær i kveld, og kraftige byger i morgen, sier meteorolog Ivar Slettebø.

Enkelte steder kan forvente å få store mengder nedbør.

– Kraftige byger betyr mye regn på kort tid. Men vi får nok ikke en så farlig situasjon som det var på Vestlandet tirsdag, sier han.

Et lavtrykk kommer innover landet fra vest etter hvert, noe som fører til at allerede søndag vil temperaturene synke og ligge på rundt 20 grader. Slettebø sier at lørdag mest sannsynlig er den siste dagen med temperaturer over 25 grader på Østlandet på en stund.

Artikkeltags