Beboere frykter en farlig vinter

Utålmodige: Geir Klevstad (t.v.) og Birger Østby mener det haster med å få fartshumper. foto: stine L. Knudsen

Utålmodige: Geir Klevstad (t.v.) og Birger Østby mener det haster med å få fartshumper. foto: stine L. Knudsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Trafikken har økt som følge av nyasfalteringen. Flere av Bevergrenda-beboerne reagerer på at fartshumpene nå blir utsatt.

DEL

– Asfalteringen i sommer har ført til en flott og farbar vei. Flere brukere har funnet veien, ikke bare per bil og buss, men også myke trafikanter til fots, på sykkel og på rulleski, sier Geir Klevstad i Bevergrenda.

Nå frykter de at de går en farlig vinter i møte.

- Myke trafikanter blir små

– På grunn av brøytekanter er jo veien enda smalere enn på sommerstid. Enkelte steder er det ikke mulig at to biler møtes. Langt verre er det når en møter tungtrafikk. Myke trafikanter blir små i denne sammenheng, sier Klevstad.

Han har hørt flere som ikke lar barna går til skole og fritidsaktiviteter på grunn av trafikkfaren. Derfor er det viktig at det gjennomføres tiltak så raskt som mulig.

– Det må være trafikkfaglige vurderinger som ligger til grunn for gjennomføring av trafikksikkerhetstiltak, ikke annet, sier han.

Flere har også pekt på at veien er for dårlig belyst og at det burde være flere kontroller.

Må skjerpe seg

Erling Rustad i Statens vegvesen har forståelse for at folk begynner å bli utålmodige. Han har en oppfordring til bilister som ferdes på strekningen:

– Folk som kjører gjennom Bevergrenda må skjerpe seg og respektere fartsgrensa!

LES OGSÅ: – Tror jeg aldri har vært borti verre sak


 

Artikkeltags