Vi har vært i hele distriktet - se ALLE bildene her

Flott feiring: Nasjonaldagen har blitt feiret i bygd og by, og Lp har vært på plass (nesten) overalt. Her ser du noen av smakebitene.

Flott feiring: Nasjonaldagen har blitt feiret i bygd og by, og Lp har vært på plass (nesten) overalt. Her ser du noen av smakebitene. Foto:

Lps journalister har dekket hele distriktet, fra nord til sør på nasjonaldagen.

DEL

Noe av det aller beste med å være journalist, er å komme seg ut og møte folk. Nasjonaldagen er intet unntak.

Lps journalister har dekket stort og smått, og møtt folk i hele distriktet. Det er veldig stas!

Her har vi samlet et knippe av saker, videoer og bilder fra den store feiringen.

Lps journalist Cato Martinsen, sto tidlig opp på 17.mai og var med da Bjørn Bæver og medhjelperne gjorde seg klar til kongesalutt på Monseberget.

Lps pensjonerte fotograf, Ståle Weseth, var også tidlig oppe på 17.mai for å dekke taler og bekransning ved minnesmerket over de som deltok i frihetskampen. Han fikk også med seg borgertoget.

Barnetoget i Kongsberg ble grundig dekket. Katrine Alexandra Leirmo Heiberg fikset bildeserier, Jan fulgte Byorkesteret og Eigil sørget for at både barnetoget og russetoget ble foreviget på video.

Vi glemte selvfølgelig ikke Hvittingfoss. Ole John Hostvedt var den som fikk æren av å reise dit.

Ikke nok med det, Ole John tok seg også en svipptur innom Efteløt og fulgte barnetoget på veien fra Sommerstad til Efteløt kirke.

Selvfølgelig har vi også tatt turen til Numedal. Lars Bryne har tatt tempen på folkelivet og stemningen i alle tre Numedalskommunene. Han har tatt bilder av en hel haug med folk - sjekk bildene her:

Tilbake på Kongsberg litt utpå ettermiddagen lagde jeg (som skriver dette) et bildegalleri som viste folks bunader. Her var det mye fint - til og med flere menn i bunad.

Lp har heller ikke glemt russen i år. Blant annet har Mona Sandviken skrevet om det ni minutter lange russetoget. En videosnutt ble det også.

Artikkeltags