Bofellesskap for de godt voksne

SKYTTERTUNET: Ligger ved Frogs vei, rett ved kompetansesenteret. Byggestart til våren.

SKYTTERTUNET: Ligger ved Frogs vei, rett ved kompetansesenteret. Byggestart til våren.

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

Skyttertunet bofellesskap - rett på andre siden av veien for kompetansesenteret på Raumyr, står klart om ett år.

DEL

Etter at boligutbyggingen er godkjent av kommunale myndigheter, blir det byggestart til våren.

- Innflytting blir trolig før jul i 2001, sier Andreas Dahl, en av initiativtakerne.

Med 13 familieboliger og ett felleshus blir Skyttertunet en spesiell boform for dem som ønsker å ha en nærhet til andre og et nettverk også i godt voksen alder.

- Sju par er allerede klare, og vi håper å få fylt opp resten av boligene i løpet av kort tid, sier Andreas Dahl.

- Folk med ingeniørbakgrunn har tatt initiativ til Skyttertunet, men vi håper også å få med mennesker med annen yrkeserfaring. Vi tror bofellesskapet vil passe godt for aldersgruppen 50-70 år, sier Andreas Dahl.

Hver av boligene blir på 116 kvm med mulighet for utvidelse av boarealet gjennom innredning av en loftsetasje. Til hver bolig hører carport.

- Felleshuset er viktig. Her blir det aktiviteter, sosialt samvær, trim og trening, bibliotek, plass for studiesirkler, felles tv-rom, kjøkken og kontor. Det skal bli plass nok til å dekke til alle beboerne. Terskelen for å stikke innom skal være lav. I felleshuset blir det også en hybelleilighet som beboerne kan benytte seg av, forteller Dahl.

Målsettingen er at den enkelte skal klare seg selv noe lengre inn i alderdommen ved hjelp av nettverket som fellesskapet utgjør.

- Dette blir ikke noe gamlehjem. Vi vil ha en nokså lik livssituasjon. Vi kan gjøre ting sammen. Dra på teatertur til Oslo, på fotballkamper, konserter og andre arrangementer. Blir vi alene, har vi venner like i nærheten til hjelp og støtte. Det handler om å bevare livskvalitet, sier Andreas Dahl.

Artikkeltags