Gå til sidens hovedinnhold

Opprettet Facebook-gruppe mot Kongsberg-bomring

Artikkelen er over 3 år gammel

Gruppen har fått nesten 2.000 medlemmer på mindre enn et døgn.

Thomas Hegna opprettet i går Facebook-gruppen «NEI til bomring rundt Kongsberg sentrum i regi av Buskerudbyen».

Gruppen har på kort tid fått mange medlemmer, og i skrivende stund er 1882 medlemmer.

Bakgrunnen for opprettelsen av gruppen er nyheten om at Kongsberg kan få 11 nye bomstasjoner rundt Kongsberg sentrum – dette i tillegg til de som kommer på nye E134. Sentrumsbomringen kan komme via Buskerudbyens såkalte bypakke, som kan gi Kongsberg en milliardsatsing på kollektivtilbud, tiltak for myke trafikanter og annen infrastruktur.

Dette har skapt mye engasjement, og nå er en Facebook-gruppe altså i gang.

LES OGSÅ: Her kan bomringen komme

– Et enormt innhogg i økonomien

Bård Stenersen, Thomas Hegna og Odd Eirik Skjolde er administratorer på siden. Thomas Hegna forklarer hvorfor gruppa ble igangsatt:

– Det er sikkert mye positivt med Buskerudbyen som helhet. Mange av tiltakene er i utgangspunktet ment som et gode for innbyggerne. Faktum er at enda en bomring i tillegg til E-134 prosjektet vil gjøre et enormt innhogg i økonomien til mange av innbyggerne i kommunen. Verst vil det gå ut over barnefamilier, lavtlønnede og de som er så uheldig å bo på «feil sted». Kan politikerne garantere at hver eneste krone fra bomringen i Kongsberg går til nettopp Kongsberg og ikke til Drammen eller Lier, der de trafikale utfordringene er større? spør Hegna.

Han forteller at Facebook-gruppen ble opprettet for å sette søkelyset på hva dette vil bety for innbyggerne i kommunen.

– Gruppen ble opprettet mandag kveld, noen få timer senere er vi rundt 2000 medlemmer. Det er tydelig hva folket mener i denne saken.

Mer info

Vil du lese mer om planene? Mer info finner du blant annet på Kongsberg kommunes nettside, på Buskerudbyens sider og her finner du informasjon om folkemøtene.

SISTE: På få timer har medlemsantallet blitt fordoblet - det er nå rundt 4.000 medlemmer av den nevnte Facebook-gruppen.

LES OGSÅ:

LESERBREV:

Kommentarer til denne saken