Flermannsbolig overtent - en person er savnet

Artikkelen er over 1 år gammel

NOTODDEN: En kvinne er savnet etter at det brøt ut brann i en bolig i Notodden, lørdag kveld.

DEL

(Telemarksavisa) Det var like etter klokken halv ni, lørdag kveld, at nødetatene fikk melding om en brann i en bolig i Peter Hognestadsgate i Notodden. Politiet kunne da melde at den aktuelle boligen var en flermannsbolig som var overtent og brannvesenet jobbet med å hindre spredning.

– Nærmeste hus er evakuert, forteller operasjonsleder Øystein Eikedal ved Sør-Øst politidistrikt til TA.

En skadd – en savnet

Ifølge Eikedal er det totalt syv person som er registrert på adressen og huset rommer tre leiligheter. Huset ligger i et boligområde i nærheten av sykehuset i Notodden.

– En mann er sendt til sykehus med brannskader. Vi vet ikke noe om omfanget, men han er overført fra Notodden til Skien, forteller operasjonslederen til TA.

De resterende med bostedsadresse på det aktuelle stedet er gjort rede for, men det er en kvinne som er savnet.

– Vi er usikre på hvem denne kvinnen er. Hun er polsk i 50-årene og så vidt vi vet, har hun ikke permanent bolig på stedet. Noe som byr på utfordringer. Vi jobber med å finne ut hvem hun er, sier Eikedal til TA.

Totalskadd

Ifølge politiet ser det ut til at brannen har startet i tredje etasje. Brannen er så omfattende at det ikke er mulig for brannvesenet å redde bygget, som på folkemunnet går under navnet Tinnesvillaen.

Den kraftige brannen har vært synlig over store deler av Notodden. Det var en periode spredningsfare, men brannvesenet har nå kontroll på flammene.

Ja, i den forstand at bygget kommer til å brenne ned. De klarer ikke å redde det, sier operasjonslederen til TA og legger til at brannvesenet på Notodden får bistand fra mannskap fra Kongsberg.

Det var naboer som meldte fra om boligbrannen, lørdag kveld.

Artikkeltags