Gratis buss i Buskerud på valgdagene

GRATIS BUSS: På valgdagene i høst kan du kjøre gratis med Brakar ved å vise frem valgkortet.

GRATIS BUSS: På valgdagene i høst kan du kjøre gratis med Brakar ved å vise frem valgkortet. Foto:

For å oppfordre folk til å bruke stemmeretten har politikerne i Buskerud fylkeskommune bestemt at det skal være gratis buss til valglokalene på valgdagene.

DEL

Ved framvisning av valgkortet kan innbyggere reise gratis med Brakar, som eies av Buskerud fylkeskommune, ved årets kommunestyre- og fylkestingsvalg 8. og 9. september.

Håper å øke valgdeltakelsen

Det var fylkestingspolitiker Hanne Lisa Matt (MDG)og Miljøpartet De Grønne som tok initiativ til gratis kollektivtilbud på valgdagene.

Vi er opptatt av at så mange som mulig bruker stemmeretten. Hvis et slikt tiltak kan være med på å øke valgdeltakelsen, er det bra for demokratiet, sier Matt.

De mottok enstemmig støtte fra samarbeidspartiene i fylkeskommunen for forslaget.

– Vi håper mange lar seg inspirere av busstilbudet og deltar. Det eneste som kreves er at man viser fram valgkortet, avslutter Hanne Lisa Matt.

Også i Kongsberg og Numedal

Tilbudet gjelder også for Kongsberg og Numedal.

– Dette skal gjelde overalt i hele Buskerud. Det er ikke noe begrensning på kommunene, sier Gunnar Haugerud ved samferdselsavdelingen i Buskerud fylkeskommune.

Han presiserer at det kun gjelder på Brakars linjer.

Ønsker du gratis bussreise også på hjemreisen må du ta med deg valgkortet fra valglokalet, ellers må du betale vanlig billett.


LES OGSÅ:

Artikkeltags