Sliter med råkjøring på anleggsvei: – En fare

VANSKELIGE ARBEIDSFORHOLD: Senk farten for din og vår skyld, sier Anders Kristian Asdal, Ottar Bjørnstad og Eugen Myhr.

VANSKELIGE ARBEIDSFORHOLD: Senk farten for din og vår skyld, sier Anders Kristian Asdal, Ottar Bjørnstad og Eugen Myhr. Foto:

Statens vegvesen har bedt politiet om hjelp for å få bilistene til å respektere de nedsatte fartsgrensene.

DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: På E134 mellom Mjøndalen og Langebru skal veien utvides over en om lag 7,5 kilometer lang strekning. Det for å gi plass til midtrekkverk, veibelysning og forbikjøringsfelt på Loesmoen.

Veien er svært trafikkert, og anleggsarbeiderne sliter med at folk kjører i for høy hastighet på strekningen.

– Lav respekt for nedsatte fartsgrenser medfører en fare både for våre anleggsarbeidere og for trafikantene, sier prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Skremmende

Fartsgrensen på strekningen er satt ned til 50 km/t og 70 km/t på E134 mellom Mjøndalen og Hokksund.

Entreprenør på veianlegget, Marthinsen og Duvholt AS fra Sandefjord, opplever problemet på kroppen daglig, ifølge Statens vegvesen. Tett trafikk og høy fart gjør arbeidsforholdene vanskelige og skremmende.

– Problemet begynte da anleggsarbeidene startet i august i fjor, men så ut til å bedre seg noe utover høsten da aktiviteten økte langs hele veianlegget, sier Hedalen i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

TRAFIKKERT: E134 er trafikkert, og det pågår et prosjekt med å utvide veien for å gjøre det mindre trafikkfarlig på strekningen.

TRAFIKKERT: E134 er trafikkert, og det pågår et prosjekt med å utvide veien for å gjøre det mindre trafikkfarlig på strekningen. Foto:

Ber politiet om hjelp

Etter to ukers pause og juleferie, ser trafikken på nyåret ut til å være tilbake til samme problem.

Derfor har Statens vegvesen bedt politiet om hjelp for å passe på at folk respekterer de nedsatte fartsgrensene.

– Vi håper økt oppmerksomhet fra politiet og trafikantene selv kan hjelpe oss å gjøre både veitrafikken og arbeidsforholdene langs E134-strekningen tryggere. Det er i alles interesse, avslutter Hedalen.

Artikkeltags