Veivesenet venter ekstra trafikk på hovedveiene

Veivesenet regner med tett trafikk på hovedveiene utover ettermiddagen. Dette bildet ble tatt ved avslutningen på fellesferien i sommer.

Veivesenet regner med tett trafikk på hovedveiene utover ettermiddagen. Dette bildet ble tatt ved avslutningen på fellesferien i sommer. Foto:

Av

Søndag avslutter flere fylker sine høstferier. Det kan by på ekstra mye trafikk på hovedveiene i ettermiddag og kveld.

DEL

(Drammens Tidende) Oppdatert 18.20:

E134: Det er stedvis saktegående kø fra Hokksund fram til utløpet av Strømsåstunnelen i Drammen. Det er også saktegående kø i Kongsberg-området.

E16: Hønefoss - Sandvika har tett trafikk, og stedvis saktegående kø i sydgående retning. Vegtrafikksentralen ber bilister regne med en forsinkelse på rundt én time.

RV7: Gol-Hønefoss har tett trafikk, men uten store forsinkelser.

Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Oppland, Oslo, Troms, Vest-Agder, Vestfold og Østfold avslutter høstferien søndag. Det fører ofte til kø på hovedveiene, men søndagens fine vær kan føre til ekstra mye trafikk.

– Vanligvis reiser mange fra fjellet etter frokost, men i dag er det jo veldig fint vær. Fra klokken 14 og utover tror jeg likevel det vil øke på med trafikk, sier trafikkoperatør Trude Lindborg i Statens vegvesen til NRK.

Vegtrafikksentralen venter en del trafikk på E16 fra Hønefoss mot Sandvika og riksvei 3 for dem som kjører fra Trysil og sørover. Veiarbeid på E6 fra Kolomoen til Moelv kan også føre til saktegående kø, skriver NRK.

Lørdag meldte meteorologene at flere steder over hele Sør-Norge har hatt sin første frostnatt, og at dette kan føre til glatte veier – særlig i midtre og indre strøk.

Trafikkoperatør Trude Lindborg sier at det ikke nødvendigvis er behov for vinterdekk, men ber bilister være ekstra forsiktige dersom man kjører med sommerdekk.

Folk oppfordres til å ta det rolig, og sjekke både værmeldingen, trafikkbildet og fjellovergangene i Sør-Norge.

Nå er det stor fare for problemer hvis du fyrer opp med ved: – Slik kan du unngå å få nedslag av røyk som fyller boligen

Advokatfirma flytter inn i Tollbugata: – Det gjelder å være synlige for å få kontakt med folk

Gatekjøkkenene i Drammen solgte for flere titalls millioner

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.