Gå til sidens hovedinnhold

Gjør veien ferdig - 15 år etter

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er anleggsmaskinene i gang med bygging av ny vei på Darbu.

Det var i forrige uke at entreprenørene satte i gang bygging av den nye veien i Øvre Eiker, melder Statens Vegvesen.

Darbuprosjektet er fullføringen av ny avkjøring fra E134 og ned til Darbu. Den strekningen ble det bare bygd «halvveis», da strekningen E134 Hegstad-Damåsen i Øvre Eiker ble bygd og åpnet i 2002.

Nå skal resten bygges. Ny vei ned fra E134 til Darbu skal åpne høsten 2017, 15 år etter at første etappe ble fullført.

I gang

Det er arbeidsfellesskapet HAG Anlegg AS og Morgedal Entreprenør AS som skal gjøre jobben. De hadde det laveste anbudet i anbudskonkurransen, med 62,7 mill. kroner. Darbuprosjektet er del av den store E134–utbyggingen Damåsen-Saggrenda.

LES OGSÅ: Darbu-kontrakten til HAG Anlegg og Morgedal Entreprenør

Entreprenørene har nå rigget seg til ved Buskerud folkehøgskole. De starter med riggplass like ved Follkehøgskolen, før tar de fatt på anleggsveien fram mot jernbanen der den nye undergangen skal bygges.

- Ny og trafikksikker veg

På Dunserud starter de med skogsrydding for veien fra Dunserudkrysset og ned mot Fiskumelva, der det skal bygges en ny stor bru over elva.

Arbeidet som skal gjøres, består av om lag 1,3 kilometer ny vei fra Dunserud ned til fv. 73 ved Fiskum, ny 88 meter lang betongbru over Fiskumelva, ny undergang under jernbanen og ny rundkjøring med dagens fv. 73.

– Vi skal bygge en ny og trafikksikker veg utenom tettbebyggelsen og skoleområder. Den vil gi økte muligheter for bolig- og næringsutviklingen i denne delen av kommunen. Vi vet at vegen er etterlengtet i kommunen og lokalsamfunnet, sier prosjektleder for E134 Damåsen-Saggrenda, Tom Hedalen.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.