En syklubb som syr

LAPPELAG: Lidenskapen for å sy førte gladgjengen i Sølvtråden lappelag sammen. (Foto: Karina Hagen).

LAPPELAG: Lidenskapen for å sy førte gladgjengen i Sølvtråden lappelag sammen. (Foto: Karina Hagen).

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Damene i Sølvtråden lappelag er i full gang med juledekorasjonene, og er ikke i tvil om hva som driver dem – lidenskapen.

DEL

En gang i måneden møtes Sølvtråden lappelag på Gamlegrendåsen Skole. I løpet av tre timer inspirerer og lærer de sykunster av hverandre.
– Jeg var på Husqvarna for noen år siden og fikk noen navn. Etterpå ringte jeg rundt og spurte om de var interessert i å starte syklubb, forteller initiativtakeren Eva Johansen som holdt klubbens aller første møte hjemme i egen stue.

– En lidenskap

I dag teller klubben 25 medlemmer og alle rundt bordet i fritidslokalet er rørende enig om hva som motiverer dem.
– Det er en lidenskap, kommer det enstemmig fra gladgjengen som kaller seg selv for hobbyquiltere.
Quilting er en slags lappeteppe-teknikk med amerikansk opprinnelse som er blitt populær rundt om i verden. En gang i året inviterer Sølvtråden en av de anerkjente quilterne til å holde kurs for dem.
–Redaktøren for det Norske Quiltemagasinet, Bente Vold Klaussen, har vært her, forteller Eva Johansen som forklarer at kursene arrangeres slik at de kan utvikle seg.
– Da får vi ny inspirasjon og får noen skritt framover.

Hekta på stoff

For tiden er sygjengen i full gang med juleforberedelsene og på gårsdagens møte var det julekurver som sto på programmet.
Vanligvis pleier damene å holde på med forskjellige ting som de tar med på møtene og viser fram og forklarer. På denne måten lærer de av hverandre og henter inspirasjon. Dette året har Sølvtråden laget et fellesteppe de skal gi bort til en institusjon som mangler noe å henge på veggen.
– Men vi kan ikke fortelle Laagendalsposten hvem som får det, for da blir det ikke noen overraskelse, forklarer den muntre gjengen mens fargerike julekurver legges til en bugnende haug av vesker, peppekakebokser og kuvertbrikker.
Det er et felles interesse for sykunst som forener damene i Sølvtråden som selv påstår at de er helt hekta på stoff.
– Guttungen spurte hva jeg ville ha til jul, og jeg svarte at det visstnok var billig stoff i Drammen. Da svarte han at stoff, det kjøper jeg ikke til moren min, forklarer en av sydamene mens resten av gjengen stemmer inn i et eneste stort latterbrøl.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken