Mimrekveld til 20 i stil

Hoppmimring: Fra venstre: Arne Scheie, Per Bergerud, Johan Sætre, Hans Olav Rønneseth, Nils Livland, Odd Grette, Ole Gunnar Fidjestøl og Arne Thorberg. Foto: Lars Bryne

Hoppmimring: Fra venstre: Arne Scheie, Per Bergerud, Johan Sætre, Hans Olav Rønneseth, Nils Livland, Odd Grette, Ole Gunnar Fidjestøl og Arne Thorberg. Foto: Lars Bryne

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Da Arne Scheie entret podiet og presenterte hopphistoriske personer, en etter en, ble det applaus i salen.

DEL

Det var herrenes aften på Lampeland Hotel på fredag. Det er tredje året initiativtakerne står bak det populære arrangementet. Som vanlig legges lista høyt.


I år hadde herrene Arne Thorberg og Hans Olav Rønneseth invitert til hopphistorisk kveld. Og med Arne Scheie ved mikrofonen, ble det skikkelig hoppstemning i salen.

Svenespretten

Det begynner å bli en stund siden 1987 og Svenespretten, da hele det internasjonale hoppmiljøet var samlet i bygda for å konkurrere.

Mye takket være det eksepsjonelt gode hoppmiljøet og folk som Odd Grette, Per Bergerud og Nils Livland, som i forskjellige epoker og forskjellige områder innen hoppsporten har satt Svene på kartet.

Bergerud holdt også et lite foredrag om Svenespretten foran et lyttende publikum. Og mange av dem husker nok arrangementet som satt bygda på hodet noen dager i 1987.

Gamlegutta

Men her var flere kapasiteter fra hoppmiljøet.

Arne Scheie presenterte også stilhopperne Johan Sætre, Odd Grette og Ole Gunnar Fidjestøl. Og som vanlig ramlet detaljer og plasseringer ut av det levende oppslagsverket.
Karene ble bedt om å gjøre nedslag da de hoppet ned fra podiet og ingen ringere en Nils Livland dømte.

Tidligere har herreaften på Lampeland handlet om Brennevin med Torkjell Berulfsen og musikk og moro med Eldar Vågan. Men det var tydelig at skihopp traff mange. Alle billetter var solgt og stemningen var god da hoppkapasitetene fortalte og mimret om tiden da skihopp var noe av det gjeveste en nordmann kunne bedrive.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags