Mina Ghabel Lunde blir fast blogger hos Nettavisen

NY BLOGGER: Etter mange år som journalist tok Mina G. Lunde i sommer sluttpakke hos Dagens Næringsliv. Nå er hun hyret inn som fast blogger i Nettavisen.

NY BLOGGER: Etter mange år som journalist tok Mina G. Lunde i sommer sluttpakke hos Dagens Næringsliv. Nå er hun hyret inn som fast blogger i Nettavisen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Håper å kunne bruke flere sider av meg selv på denne bloggen, sier Mina Ghabel Lunde.

DEL

Mina Ghabel Lunde, tidligere journalist i Dagens Næringsliv, er hyret inn som fast blogger i Nettavisen. I sitt første innlegg skriver hun om norske og europeiske reaksjoner på presidentvalget i USA under tittelen «Such a nasty man». Hun gleder seg til fortsettelsen:

– Jeg kommer til å skrive om det jeg bryr meg om. Både om små og store ting som skjer i mitt eget liv og saker vi som samfunn forholder oss til og er opptatt av, sier Lunde til Nettavisen.

– Opptatt av mye

Hun nevner integrering, ruspolitikk og mediekritikk, klær, sosiale relasjoner og matoppskrifter som mulige temaer.

– Jeg er opptatt av veldig mye forskjellig og håper å kunne bruke flere sider av meg selv på denne bloggen, sier hun.

Oppvokst i Flesberg

Mina Ghabel Lunde er født i Teheran, vokste opp i Flesberg, og bor nå på Vollen i Asker med mann og hund. Hun er utdannet journalist og medievier fra University of Westminster og har 15 års erfaring fra blant annet NRK, Dagens Næringsliv, TV 2 og Laagendalsposten.

– Hvordan har reaksjonen vært på det første blogginnlegget, der du skriver om vår bekymring for amerikanernes valg av president?

– Det har vært overraskende god respons på det første innlegget, særlig når jeg har skrevet om et tema det sikkert var flere hundre kronikker om i Norge i går. Jeg synes det er veldig hyggelig at så mange leser og kommenterer, og så må jeg også si at noen av kommentarene som kommer inn ikke er for pyser.

Sluttet i DN

I sommer kom hun i hardt vær i forbindelse med den mediekritiske Twitter-kontoen @FruHjort, der hun var en bidragsyter.

 juni tok hun sluttpakke i Dagens Næringsliv. Medier 24, VG og P4 var blant mediene som ble felt i Pressens Faglige Utvalg for sin dekning av saken.

– Passer inn i Nettavisens stall

– Mina er en person som mener veldig mye om en rekke temaer, og ikke er redd for å bite fra seg. Sånn sett passer hun godt inn i Nettavisens stall med uredde bloggere, som tør å ta opp ubehagelige tema og ha meninger som ikke nødvendigvis er politisk korrekte, sier debattredaktør Siv Elisabeth Limkjær.

– Mina Ghabel Lunde har en spennende bakgrunn, og viser med sin første blogg at hun kan ha overraskende innfallsvinkler. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags