Opphever forbudet mot åpen ild

SKOGBRANN: Det brant i cirka to mål i terrenget på Blefjell 24. juli.

SKOGBRANN: Det brant i cirka to mål i terrenget på Blefjell 24. juli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet i Kongsberg, Flesberg, Rollag samt Nore og Uvdal opphever totalforbudet mot åpen ild - inntil videre.

DEL

– Ettersom skogbrannindeksen for begge kommunene nå er nede på 0 og det faktum at det forventes mer nedbør, så opphever Flesberg og Rollag brannvesen nå totalforbudet mot åpen ild, inntil videre, skriver Flesberg og Rollag brannvesen ved brannsjef Jon Kåre Jonsson i en pressemelding.

Også Kongsberg opphever totalforbudet. Det opplyser Rune Toverud i Kongsberg brann og redning til Lp.

– Vi har vurdert dette i dag, sier Rune Toverud onsdag ettermiddag.

Onsdag kveld sendte også Nore og Uvdal brannvesen ut pressemelding om at de gjør det samme.

– Kommunen har nå vært gjennom en ekstrem periode md høy skogbrannfare. I denne perioden har brannvesenet vært opptatt med å slokke både mindre og store skogbranner. Noen av dem hadde potensial til å bli riktig store, men med god hjelp av skogbrannhelikopter og mange gode hjelpere fikk vi dem under kontroll, står det i pressemeldingen fra Nore og Uvdal brannvesen.

Vær forsiktig

Selv om forbudet inntil videre er opphevet, ber brannvesenet om at folk utviser stor grad av forsiktighet, og er varsomme ved grilling og bruk av andre innretninger som avgir varme, samt bruk av åpen ild.

Både Flesberg og Rollag, og andre østlandskommuner, har vært gjennom en ekstrem periode med høy skogbrannfare. Det har vært flere skogbranner.

LES OGSÅ: To branner i Flesberg

Generelt bålforbud

– Ett par av dem hadde potensial til å bli riktig store, men med god hjelp av skogbrannhelikopter og mange gode hjelpere fikk vi dem under kontroll.

Brannsjefen gir også ros til beboerne i de to kommunene:

– Ingen av brannene har startet pga. menneskelig aktivitet, og vi har ved selvsyn sett at både innbyggere og fritidsbeboere har respektert forbudet og dette er vi veldig takknemlige for, skriver Jonsson.

Men det minnes om det generelle bålforbudet, som fremdeles gjelder. «Dette er et forbud som gjelder for hele landet i perioden 15. april til og med 15. september. I denne perioden har man ikke lov til å gjøre opp ild i skog og mark, så vel bål som engangsgriller».

Artikkeltags