Slottet er en ny attraksjon i Hunderfossen familiepark ved Lillehammer og åpnet dørene torsdag.
De to kunstnerne har til sammen malt 375 kvadratmeter bakgrunnsmalerier. De siste ukene har de montert maleriene, klargjort tablåene, satt lys og ellers bistått med å få alle brikkene på plass i Ivo Caprinos hittil siste stolthet.

Lyd

- Jeg tror dette blir bra, sier Jan Fekjan.
Publikum tar plass i vogner som langsomt glir gjennom 18 tablåer med velkjente eventyr. Porter åpner og lukker seg ettersom vognene skrider fram. Vognene er datastyrte og snur seg slik at publikum til enhver tid får med seg de forskjellige eventyrtablåene i den tredimensjonale, virkelighetsnære verden. Gjennom høyttalerne forteller Toralv Maurstads stemme litt om hvert eventyr.
- Nå har det gått i ett de siste månedene. Siden jul har jeg nesten bodd like mye her som hjemme i Flesberg, sier Fekjan.
Evju har også tilbragt mye tid på Hunderfossen, men har fått bruke litt mer tid med penselen i arbeidsbua i Lyngdal.
Begge håper at de har vært med på å lage noe publikum vil sette pris på.

Gedigent

Eventyrslottet ses godt fra E6 og ruver i landskapet i familieparken. Selv om slottet kan se voldsomt ut, er det mye staffasje. Det er rom i bare første etasje og kjelleren. Det er i kjelleren de gode gamle eventyrene lever.
Ideen til eventyrslottet kommer fra en modell som Tor Einar Evju laget for Trollsalen på Hunderfossen tidligere. Ivo Caprino falt for ideen og ville realisere slottet.
Ivo Caprino er selv kunstnerisk ansvarlig for eventyrslottet, men har fått bistand fra mange underveis.
Eksempler på eventyr som åpenbarer seg langs ferden i slottet, er Veslefrikk med fela, Trollene på Hedalsskogen, Prinsessen som ingen kunne målbinde og Herremannsbruden.
Vognturen gjennom rommene tar i underkant av ti minutter. Prisen er innbakt i inngangsbilletten til familieparken på Hunderfossen.