Gode nyheter til kaffe-elskere

GODT FOR HELSEN: tre til fire kopper kaffe om dagen er sunt, det viser ny forskning.

GODT FOR HELSEN: tre til fire kopper kaffe om dagen er sunt, det viser ny forskning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Folk som drikker tre til fire kopper kaffe om dagen, har større sjanse for å ha god helse enn de som unngår kaffe, viser en britisk studie.

DEL

En fersk rapport viser at kaffedrikkere lever lengre enn de som ikke drikker kaffe. Drikker du tre til fire kopper kaffe om dagen har du ifølge britiske forskere lavere risiko for hjertesykdom, diabetes, leversykdommer, demens og enkelte former for kreft.

Populær drikk

Kaffe er en av de mest brukte drikkene i verden. I Norge står kaffe for mer enn 60 prosent av antioksidantene vi får i oss fra kostholdet. Ola og Kari Nordmann bruker i gjennomsnitt 10 kilo kaffe hver i året. Det betyr at vi drikker rundt tre kopper om dagen, ifølge Norsk kaffeinformasjon.
I kaffebønner finnes det bioaktive ingredienser som reduserer insulinresistans og systematisk betennelse i kroppen. Studien på at antioksidantene i kaffe faktisk kan redusere oksidativt stress. Dette er en grunnleggende sykdomsmekanisme som fremmer alvorlige sykdommer.

For bedre å forstå helseeffekter av kaffe, analyserte en gruppe forskere ved det britiske universitetet i Southampton 201 studier basert på observasjonsforskning og 17 studier som bygger på kliniske studier rundt om i verden. Over en halv million briter deltok i forskningen som har pågått over ti år.

Studien er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet British Medical Journal.

LES OGSÅ: Sammenstøt mellom bil og moped i Kongsberg sentrum

LES OGSÅ: Kongsberg-studenter får en ukes utveksling i Romania

LES OGSÅ: Nå nærmer det seg skolestart - sjekk når barna skal møte opp

Artikkeltags