Gir bort 10.000 kroner

NYOPPSTARTET: Jobzone satser i Kongsberg. Bente Kongsgård blir avdelingsleder, mens Glenn Hovde er daglig leder for Jobzone Hønefoss og Kongsberg. Foto: Tonhild S. Strand

NYOPPSTARTET: Jobzone satser i Kongsberg. Bente Kongsgård blir avdelingsleder, mens Glenn Hovde er daglig leder for Jobzone Hønefoss og Kongsberg. Foto: Tonhild S. Strand

Artikkelen er over 1 år gammel

Du kjenner kanskje noen som står i spissen for innsamlingsaksjoner, jobber frivillig for hjelpeorganisasjoner, lærer bort norsk til flyktninger eller står på for idrettslag?

DEL

I hvert eneste lokalsamfunn finnes det noen som raust gir av sin tid for å hjelpe andre. Nå kan du sørge for at han eller hun får en hederspris og 10.000 kroner, skriver Jobzone i en pressemelding.

- De utgjør ofte en enorm forskjell i hverdagen for dem de hjelper, men får sjelden mer enn en takk i forbifarten. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier markedsdirektør Jan-Håvard Graarud i Jobzone Norge.

Les også: Bekymret for skiføret til fjells - og påskeføret

Hverdagshelter

- De er rause med tiden sin og engasjerer seg i andres ve og vel – og som oftest beskjedne på egne vegne. Disse lokale heltene leter vi etter, for vi vil gjerne hedre dem for innsatsen de gjør. Kjenner du en person som jobber frivillig med humanitært arbeid og engasjerer flere andre mennesker i nærmiljøet? Da håper vi at du sender ditt lokale Jobzonekontor et tips der du forteller litt om hvorfor nettopp den personen fortjener en påskjønnelse, sier Graarud.

Siden 2004 har Jobzone hvert år gjennomført en aksjon hvor de har fokus på å gi noe tilbake til noen av de utallige hverdagsheltene rundt om i Norge som står på for andre. Dette kaller de Raushetsaksjonen.

- For oss, som har raushet i ordets videste betydning som en av våre verdier, er det naturlig å støtte opp om de som utgjør en forskjell for andre på de mer enn 40 stedene i Norge hvor vi har kontorer, sier en engasjert markedsdirektør.

Les også: Ønsker at Kongsberg blir gå-by

Trenger din hjelp

For å finne frem til de som fortjener både takk, oppmerksomhet og en pengegave for sin innsats for andre, trenger Jobzone din hjelp og ber derfor om tips til hvem her i området som bør nomineres til å motta en slik påskjønnelse.

- Vi vet at det finnes veldig mange som gjør en fantastisk innsats, og nå håper vi at alle som leser dette og vet om noen som fortjener Jobzoneprisen 2019 tar kontakt og tipser oss om verdige kandidater. Frist for å melde inn kandidater er mandag 25. mars, avslutter Jan-Håvard Graarud.

Kriterier for å bli nominert til lokal vinner av Jobzoneprisen:

• Bare navngitte enkeltpersoner kan få prisen.

• Vedkommende kan være engasjert i en gruppe/forening, men Jobzone-prisen er en personlig pris.

• Personen gjør en innsats for svakerestilte grupper lokalt eller globalt.

• Personen legger ned frivillig/ulønnet arbeid for et godt formål eller for å støtte og hjelpe andre.

• Personens innsats engasjerer og involverer flere i lokalsamfunnet.

Fakta

Fakta om Jobzones raushetsaksjon:

• Siden 2004 har Jobzone hvert år gjennomført en aksjon der de gir 10 000 til lokale helter over hele landet

• Siden oppstarten av aksjonen har de gitt bort nærmere 3 millioner kroner

• I 2018 ble det kåret 16 lokale ildsjeler over hele landet, som fikk 10 000 hver for sin innsats

• De siste årene har det også blitt gjennomført en landsavstemming, der en av de lokale vinnerne får 100 000 kroner øremerket til et godt formål

Artikkeltags