Årets storfest i Kongsberghallen arrangeres førstkommende lørdag, og det er plass til alle.
– Hvis noen har tenkt å ta seg en fest på lørdag håper vi de kommer til oss. Vi har god mat, god stemning og et utrolig spennende band som kommer til å skape skikkelig trøkk, forteller Morten Ingebretsen, ansvarlig for Aprilfesten.

Gromme motorsykler

Bandet heter Dos Mosquitos. De kommer til å ha et Blues Brothers-show med skikkelig partymusikk etter at showet er ferdig. I tillegg har de et eget show med Harley Davidson-motorsykler. De fraktes fra sted til sted i en svær amerikansk lastebil. Flere av motorsyklene har V8 motorer. En av dem har 600 hk.
– Det er helt rått! lover Tom Bogstad, som kaller seg sirkusdirektør i Dos Mosquitos.
Når bandet har pauser, er den lokale DJ-en Harald Quaynor hyret inn for å holde stemningen oppe.

Mange ølsorter

Det blir også mellom 40 og 50 ulike ølsorter å få kjøpt.
– Vi håper at mange vil dele denne kvelden med oss. Dette er et høyrisiko-prosjekt for oss, men vi må gjøre det for å få inn penger til å leie treningstid på isen i Kongsberghallen, fortsetter Ingebretsen.
For å få til kjempearrangementet har alle jenter og gutter fra 15 år og oppover som er med i KIF hockey vært med på dugnad sammen med foreldre, trenere og andre som har vært villige til å bruke av fritiden sin for å få til en god fest.
– Etter at vi er ferdige med å rydde på søndag, tror jeg vi har lagt end omkring 2.000 dugnadstimer for å få dette til. Vi har det heldigvis morsomt når vi jobber med dette, sier Ingebretsen.

Plass til alle

I fjor var det tusen mennesker som deltok på festen. Året før det 1.800.
– Vi håper å fylle hallen med folk i år også. Det er et hyggelig arrangement som passer for de fleste. I år har vi også tilpasset serveringen sånn at de som ikke er så glade i øl også skal finne noe de har lyst på, forteller Ingebretsen.

Lite bråk

Selv om det blir mange folk, er han trygg på at det blir lite bråk på festen.
Det er til enhver til minst 30 vakter inne i hallen og utenfor. Politiet er også til stede.
– Hvis noen blir for fulle eller lager bråk, har vi store og sterke vakter som kan fraktet dem ut av lokalet. Politiet sier også at det er lite bråk og fyll på disse festene, fortsetter han.

Trenger pengene

Første gang det ble arrangert Ølfestival i Kongsberghallen var for fire år siden. Det ble en stor publikums-hit. Festivalen ble arrangert av privatpersoner, som trakk seg året etter. Da valgte KIF hockey å kuppe ideen fordi de trengte penger.
– Etter at spillemidlene ble borte har vi mange ulike dugnader for å få inn penger, sier Ingebretsen.

Morten Ingebretsen