Petter Stordalen: – Det eneste vi vet er at Gunhild ikke kommer til å få et veldig langt liv

I NEW YORK: Ekteparet Stordalen deltok på FNs 71. generalforsamling i New York i september. Foto: Pontus Höök (NTB scanpix)

I NEW YORK: Ekteparet Stordalen deltok på FNs 71. generalforsamling i New York i september. Foto: Pontus Höök (NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Dette er vår siste sjanse, sier Petter Stordalen til en svensk avis.

DEL

Hotellmilliardær Petter Stordalen opplever tøffe tak på hjemmebane.

I et intervju på trykk i Göteborgs-Posten tirsdag, forteller han om den kuren kona Gunhild Stordalen har gått gjennom.

Forretningskvinnen, legen og miljøaktivistenble i 2014 diagnostisert med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerodermi – og har nå vært gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang.

LES OGSÅ: Stordalen utnevnt av FNs generalsekretær

– Vi vet ikke hvor lang tid vi har

– Dette er vår siste sjanse, vi vet ikke hvor lang tid vi har, sier Stordalen, som for tiden møter flere av sine 13.000 hotellansatte på en rundreise i Skandinavia.

– Rent teknisk har stamcelletransplantasjonene gått bra, men Gunhild er den første i verden som har vært gjennom dette to ganger, så vi beveger oss i ukjent farvann.

– Usikkerheten er stor, og det eneste vi vet er at Gunhild ikke kommer til å få et veldig langt liv, men hun kommer til å få et spennende og bra liv, sier han.

LES OGSÅ: Stordalen ønsket velkommen til EAT

– Hvis jeg dør nå, er det ingen krise

I et langt intervju med svensk P1 fortalte Gunhild Stordalen om hva det betyr for henne å ha EAT i ryggen:

– Hvis jeg dør nå, er det ingen krise. Målet den lille jenta foran i demonstrasjonstoget på Muggerud satte seg om å redde verden er kanskje ikke nådd. Men den lille jenta har ikke lenger bare tre-fire nabobarn i ryggen. Hun – jeg – har en armé. En armé bestående av noen av de viktigste og største foretakene i verden. Noen av de smarteste hjernene og de mest høytstående politikerne, i tillegg til en spesialtropp på over 20 fantastiske kolleger, klare for å overta min plass, og ikke minst verdens nest største filantropiske stiftelse som vil være med og sikre at kampen fortsetter. Også uten den lille jenta i front, sa hun.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen legges inn etter tilbakefall

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken