Stordalen og Haga i allianse om matsikkerhet

Bergen  20170530.
Gunhild Stordalen på Havforskningsinstituttet på Austevoll.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergen 20170530. Gunhild Stordalen på Havforskningsinstituttet på Austevoll. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Gunhild Stordalen og Corp Trust-leder Aslaug Haga går sammen i en strategisk allianse i arbeidet om å sikre kloden nok næringsrik mat i framtiden.

DEL

Den globale organisasjonen Corp Trust jobber for å bevare miljøet gjennom sikringen av frø og genmateriale til planter som de mener har betydning for verdens matvareforsyning. De står blant annet bak verdens største sikkerhetslager for frø på Svalbard, skriver VG.

Nå slår organisasjonen seg sammen med Stordalens EAT Foundation.

– Tap av biologisk mangfold er en av de største truslene mot matsikkerhet. 75 prosent av verdens mat kommer fra bare 12 plantearter og 5 dyrearter. Stadig færre arter gjør at vi er desto mer sårbare overfor klimaendringer, epidemier og naturkatastrofer, sier Stordalen.

Haga sier de hovedsakelig jobber for å sikre plantemangfoldet.

– Noen arter er det lett å konservere for evigheten, som hvete, som kan lagres i hvelvet på Svalbard og være spiredyktig i 1.200 år, mens kokosnøtter og kaffe for eksempel må være i egne felt ute i naturen, sier hun.

Mandag og tirsdag går EAT-konferansen av stabelen i Stockholm. Her skal ett felles mål diskuteres: å brødfø hele jordens befolkning på en sunn og bærekraftig måte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken