Jo da, det var øvelse

Ikke overraskende har det vært øvelse på Hengsvann de siste dagene. Det har mange av Laagendalspostens lesere lagt merke til.

DEL

I flere dager har man hørt drønn fra Heistadmoen/Hengsvann-området. Drønn folk var vant til da det var sprengningsarbeid til tunnelene til den nye E134 – men de tunnelene er mer eller mindre ferdige.

– Vi har ukentlig øvelser på området vårt, og folk har nok hørt oss spesielt lørdag, sier Ola Konglevoll, kaptein i Telemark og Buskerud HV-03.

Telemark og Buskerud heimevernsdistrikt 03 ligger på Heistadmoen. Leiren benyttes også av andre avdelinger for øvelser og skyting av alle heimevernsdistriktene rundt Oslofjorden, samt Telemark bataljon, Krigsskolen, Garden og politiet.

– Siden vi har kontinuerlig aktivitet her, så bør det ikke komme som noen overraskelse at vi har øvelser her, fortsetter Konglevoll.

For dem som følger med på ledige stillinger i området, har merket at det har vært utlyst noen stillinger på Heistadmoen det siste året. Akkurat nå ligger det ute to faste kokkestillinger på Finn.no. Men dette betyr ikke at Heistadmoen utvider sin aktivitet.

– Nei, vi ligger på det samme aktivitetsnivået som vi har gjort de siste årene, sier Ola Konglevoll.


Artikkeltags