Leger mener Vestre Viken-direktør sparker nedover

FÅR KRITIKK: Styreleder i Vestre Viken Torbjørn Almlid.

FÅR KRITIKK: Styreleder i Vestre Viken Torbjørn Almlid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To overleger ved Drammen sykehus mener styrelederen i Vestre Viken sparker nedover når han gir all skyld for at foretaket etterforskes for grovt bedrageri. Det avviser styreleder Torbjørn Almlid.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Det er i en kronikk i Drammens Tidende og på nettstedet Dagens Medisin, at overlegene Markus Andreassen, som er avdelingstillitsvalgt for Overlegeforeningen og Torolf Vågan reagerer på det de mener er ansvarsfraskrivelse fra ledelsen.

«Nå var det åpenbart svært viktig å fraskrive seg selv, styret og foretaksledelsen all skyld og heller være påpasselig med å allikevel legge skyld på de ansatte ved avdelingen, da han i et intervju med Dagens Medisin sier at «systemet rundt denne avdelingslederen ikke har reagert helt adekvat når man har hørt ting og fått kjennskap til ting». På spørsmål fra journalisten om hvem han kaller «systemet rundt», nevner han først «avdelingen».

Til Dagens Medisin avviser Torbjørn Almlid at han har forsøkt å sparke nedover.

– Det er overhodet ikke min mening å sparke nedover. Rapporten retter ikke skyts mot avdelingen som sådan, men mot avdelingslederen. Rapporten påpeker kontrollsystemet, som er ledere, og lederlinjen oppover, og det er andrelinjetjenesten, altså internkontrollsystemet. Der stiller rapporten etter min mening berettigede spørsmål, og den stiller spørsmål om varslingssystemet, også berettiget, sier Almlid til Dagens Medisin.

Rapporten det siktes til er fra konsulentselskapet PwC hvor det konkluderes med at det er avdelingslederen ved patologiavdelingen som står bak jukset, og som skal ha sørget for at sykehuset siden 2002 skal ha fått nær 18 millioner kroner i urettmessig refusjon, Avdelingslederen har for øvrig vært siktet i saken, men denne er nå henlagt av politiet med begrunnelsen «Intet straffbart forhold».

LES OGSÅ:

Lisbeth Sommervoll blir ny sykehussjef 

– Gjorde avdelingsleder til syndebukk 

Artikkeltags